Demokrat Zafer

İlk seçimde sandığa gömülecekler!

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş: ’’Hayat pahalılığının sorumlusu, AKP-Saray rejimidir.’’

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, halkın en önemli gündemi olan hayat pahalılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son günlerde AKP iktidarının da gündeminde olan hayat pahalılığı ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 3 yıldan fazla bir zamanı geride bıraktı. 2018 yılının haziran ayıydı. Bundan üç yıl öncesine gidelim, seçime altı gün kalmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan meydanlardaydı. Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olmak istiyordu. Cumhurbaşkanı bir toplantıda şöyle diyordu: “Bu kur falan bunların hiçbiri bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz. 24’ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz.” dedi. O döneme kadar ülkeyi AKP hükümeti yönetmiyormuş gibi, vatandaşlarımızdan yetki istediler ve o yetkiyi alarak bugüne kadar geldiler. Peki, aradan geçen 3 yıl 3 ayda başkanlık sistemi Türk ekonomisinde neler değiştirdi, vaadedilenler gerçekleşti mi? Tabikide gerçekleşmedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce 2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı Esnaf Buluşması etkinliğinde, enflasyondan kaynaklı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı bildiklerini söyleyerek, “Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz” iddiasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ekonomimiz iyi’ söylemlerini bir kenara bırakıp enflasyonun son durumunu ve hayat pahalılığını adeta itiraf etmiş oldu. Bu itiraf, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhranı açık seçik bir şekilde ortaya koymuştur. AKP ve saray rejimi ülkeyi yönetemez hale gelmiştir.

‘’SOKAKTA, ÇARŞIDA, PAZARDA YANGIN VAR’’

Yeşiltaş, bu iktidar döneminde vatandaşların yoksullaştığını, açlık sınırı altında yaşama tutunmak zorunda kaldığını ve her 12 haneden birinin muhtaç hale geldiğini, iktidarın vatandaşı değil, yandaşı zenginleştirdiğini söyledi.

Sokakta, çarşıda, pazarda yangın var. Sokakta, çarşıda, pazarda konuştuğum insanların, esnafın tek konusu; hayat pahallılığı, ya da diğer deyişle geçim sıkıntısı. Dar gelirli vatandaş, küçük esnaf, küçük bir işletme sahibi eline geçen parayla geçimini sağlayamaz hale geldi. Her hafta ilçe örgütümüzle birlikte yaptığımız alan çalışmalarımızda, mahallelerimizdeki esnaflarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip, dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Fakat bir dokunup, bin ah işitiyoruz. Ağustos ayında yapılan bir araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 927, yoksulluk sınırı ise 9 bin 533 lira oldu. Açlık sınırının, asgari ücretin üzerine çıktığı bu durum aslında herşeyin apaçık özetidir. Bu demektir ki; İşsizin iş bulamadığı, asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşadığı, insanların borcunu borçla kapattığı, yurttaşın porsiyonlarının küçüldüğü bu dönemde milyonlarca insan açlık sınırı altında hayata tutunmaya çalışmaktadır. Yeni sistemde sürekli olarak porsiyonları küçülen emekçilerin mutfağındaki ateş, evin her yerine sıçramış oldu. Ülkede tek mutlu olan bir kesim var, o da AKP’nin zengin ettiği yandaşlar.

Nihat Yeşiltaş açıklamasında son olarak sözlerine öyle devam etti;

Sözde cihan devleti olacağız, sözü verilen yeni rejimin 39 ayının 37’si çift haneli enflasyonla geçti. Artık bir kara deliğe dönüşmüş olan enflasyon önüne geleni yutmaya devam ediyor, iktidarın sözde büyüme laflarından da eser kalmadı .Bu içler acısı durumu halkımıza reva görenler, ilk seçimde sandığa gömüleceklerdir.Esnafı, çiftçiyi, köylüyü, işçiyi, memuru açlığa mahkum eden bu saray düzenine ilk seçimde mutlaka son vereceğiz.

‘’Halkın iktidarı ile güzel günlere hep birlikte ulaşacağız.’’ İfadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ