Demokrat Zafer

Yazıcıoğlu’na Büyükşehir vefası

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Mahallesi’ndeki tarihi binalara “Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Kültür Merkezi” adını verdi. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinden duyurdu…

Aydın, köşesinde şu bilgileri verdi:

Henüz nedeni belirlenemeyen helikopter kazasında kaybettiğimiz Büyük Birlik Partisi’nin efsane genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na Bursa’dan büyük bir vefa var.

Bursa Büyükşehir BelediyesiDemirtaşpaşa Mahallesi’nde kavşak dibinde restore ettiği tarihi binalara Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Kültür Merkezi adını verdi.

Cumhur İttifakı’nın koşulsuz destekçilerinden Büyük Birlik Partisi’ne bir jest olarak verilen bu isimle merhum Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da ölümsüzleştirilmiş olacak.

Bursa’daki Gençlik ve Kültür Merkezi önümüzdeki hafta, 23 Eylül’de düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Açılışa Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Yazıcıoğlu ailesinin de katılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin açılışa hazırladığı gençlik ve kültür merkezi geçtiğimiz aylarda hizmete girecekti, ancak Destici’nin yurtdışı programı nedeniyle tören ertelenmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşStadyumGörükle, Yıldırım  ve Millet mahallelerinden de civarında gençlik merkezi ve millet kıraathanesi hizmete açmıştı.

Üniversite hazırlık testleri, kursları, tercih TIR’larından popüler yazarlara, yazarlık kurslarına, sohbetlere kadar sık sık değişik projelerle gençlerle bir araya gelen Başkan Aktaş, bu alandaki çalışmalarıyla da Türkiye Belediyeler Birliği’nin verdiği Genç Dostu Şehir ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Aktaş, en son Gençlik Kulübü projesiyle de Bursalı gençlere dijital alanda çeşitli avantajlar sunan projeyi yaşama geçirmişti.

Son dönem gençlere dönük projeleriyle öne çıkan Aktaş, genç yaşta kaybedilen Yazıcıoğlu’nun adını da ittifakın bir Bursa jesti olarak son açılacak merkezlerden birine vermiş oldu.

BBP Genel Başkanı olduğu dönemde yapıcı, ılımlı ve saygın siyaset tarzıyla takdir gören merhum Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün ardından da Türk milletinin kalbinde geniş bir yer edindi.

Türk siyasetinde iz bırakarak yaşama veda eden Yazıcıoğlu’nu biz de bu vesileyle rahmetle yâd ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ