Demokrat Zafer

Bursa’ya onay çıktı! Büyük bir sınav bekliyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını bugünkü köşesine taşıdı.

Aydın, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Beklenen müjde dün Özbekistan’nın Hive kentinden geldi ve Bursa artık TÜRKSOY’un 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sunumundan etiklenen delegeler 2022’nin aday kenti Bursa’ya onay verdiler.

Şimdi Bursa’yı çok büyük bir sınav bekliyor.

Dev bir organizasyonun yükü artık kentimizin üstünde. Bunun için iyi bir hazırlık yapılması gerekiyor. İlin bir bütün olarak Türk cumhuriyetlerinin bu en büyük kültür organizasyonuna omuz atması şart.

Sorumluluk sadece Büyükşehir Belediyesi’nin üstüne yıkılmamalı. Elbette Kültür ve Turizm Bakanlığı da işin içinde olacaktır.

Bu konuda Özbekistan programı öncesi Vali Yakup Canbolat başkanlığında il bürokratlarının ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin katıldığı bir toplantı yapılmıştı.

Şimdi artık Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğimize göre Bursalılar olarak bunu hep birlikte sahiplenmek durumundayız.

Ses getirecek bir organizasyon için şimdiden kolları sıvamak gerekiyor. Dolu dolu etkinlikler ve şehrimize gelen konukların büyüleneceği ortamlar hazırlanmalı.

Bursa’nın bu işi fazlasıyla hak ettiği delegasyona hissettirilmeli. Bu konuda fazlaca zenginliğimiz var.

Şehrimizi Türk cumhuriyetlerine tanıtmada önemli bir fırsat yakalandı. Bunu iyi değerlendirmek durumundayız.

Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin değil, BTSO’nun, Ticaret Borsası’nın, OSB’lerin, esnaf örgütlerinin, STK’ların da destek olmalarında fayda var.

Bursa bu organizasyonla birlikte gelecek yıl İznik’te gerçekleştirilecek Göçebe Oyunları’na da ev sahipliği yapacak. Uluslararası ortamda Bursa’yı tanıtmak için bulunmaz iki büyük nimet kapımızda.

Bu sayede gelecek yıllarda Bursa’yı ziyaret etmek isteyen turistlere de kapı aralanacaktır.

Özbekistan’dan Bursa’ya müjde veren Aktaş’ın da çıkan olumlu karar sonrası son derece hoşnut olduğunu söyleyebiliriz. Zira, bu konuda delegasyonu etkilemek için daha Türkiye’de başlayan temasların Özbekistan’da amaca ulaşmış olmasından kendisinin de memnun olduğunu düşünüyoruz.

Bursa’mıza hayırlı olması dileğiyle.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ