Demokrat Zafer

Herkese Kitap Vakfı’na Uber desteği

Uber yeni eğitim döneminde ihtiyaç sahibi okullara destek olmak için Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle kitap toplayacak

Bu Pazar gününe özel olarak Uber uygulaması üzerinden “UberKitap” ürününü seçenler, adreslerine gelecek UberTaksi’lere kullanmadıkları kitapları teslim edebilecek. “UberKitap” kampanyası yalnızca İstanbul’da geçerli olacak. UberTaksi’lerin topladığı kitaplar Herkese Kitap Vakfı aracılığıyla köy okullarına gönderilecek.

UBER ile Herkese Kitap Vakfı el ele vererek kitap dostlarından toplayacakları kitapları ihtiyaç sahibi okullara gönderecek. 19 Eylül Pazar günü 11:00-17:00 saatleri arasında İstanbul il sınırları içinde UBER sarı taksi çağıran herkese ücretsiz gidip bağışlayacakları kitapları alacak. Toplanan kitaplar Herkese Kitap Vakfı tarafından Türkiye’nin dört bir yanında kitabı olmayan okullara gönderilecek.

Türkiye’de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine kitap iletmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Vakıf kurucu başkanı Bülent Şenver, “Kitapsız ve kütüphanesiz okul kalmasın diye uğraşıyoruz.  Tüm kitap dostlarının desteğine ihtiyacımız var. “UberKitap” uygulaması ile binlerce çocuğa ve gence ışık olacağımıza ve onlara yeni kapılar açacağımıza inanıyorum. İstanbul’da herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

“UberKitap” projesi için heyecan duyduklarını belirten Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Uber Türkiye olarak gençlerin ve çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle okulların açılmasıyla bu projeyi hayata geçirmek istedik. İstanbullular Uber uygulamasını kullanarak evlerinde duran ve kullanılmayan kitapları, Uber ve Herkese Kitap Vakfı aracılığıyla köy okullarına ulaştırabilecekler. Böylece hep birlikte ihtiyaç sahibi okulların kütüphanelerine destek olmuş olacağız” dedi.


Proje çerçevesinde Uber uygulaması kullanıcıları uygulama üzerinden “UberKitap” ürününü seçerek vermek istedikleri kitapları ücretsiz bir şekilde adreslerine gelecek taksiye teslim edebilirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ