Demokrat Zafer

YÖNETCİLERİMİZ ETKİSİZ

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, ticaret mahkemelerinin kapatılmasını eleştirdi.

Baykan, “İnegöl’ümüz hak ettiği muameleyi yetkili ve ilgililerden alamamaktadır” diyerek oda, STK ve siyasileri taşın altına elini koymaları için göreve davet etti.

İlhan Baykan’ın açıklaması şu şekilde;

HAK ETTİĞİ MUAMELEYİ YETKİLİ VE İLGİLİLERDEN ALAMAMAKTADIR

“1 milyar 572 milyon dolarlık bir ticaret hacmi, 698 milyon dolarlık dış ticaret fazlası, katma değerleri, turizmi, köftesi ve 40 ilden büyük olmasıyla övündüğümüz İnegöl’ümüz. Bir yanda gece gündüz demeden ülkemiz için daha fazla nasıl üretiriz daha fazla nasıl katma değer sağlarız, daha fazla nasıl ihracat yaparız diye kafa yoran İnegöllüler, diğer yanda İnegöl’ü yönetmeye çalışan siyasetçiler bürokratlar. Her kesimin her fırsatta haklı olarak dile getirdiği onlarca ilden büyük İnegöl’ümüz hak ettiği muameleyi yetkili ve ilgililerden alamamaktadır.

İL OLMA SEVDAMIZ ORTADAYKEN..

“İnegöl ün kahir ekseriyetinin il olma sevdası ortada iken, bu tür uygulamalarla daha da geriye gittiği görülmektedir. Bu mantıkla gidilirse korkarız ki İnegöl ün en önemli faaliyeti olan mobilya fuarı da İnegöl dışındaki alanlara doğru kaydırılacaktır. Bunun son örneği olarak ta ticaret davalarının Hakimler ve Savcılar Genel kurulunun 07/07/2021 tarihli kararı ile artık İnegöl de değil Bursa Adliyesinde görülmeye başlanacak olmasıdır.”

YÖNETCİLERİMİZ ETKİSİZ

“Alanya-Gebze-İskenderun gibi ekonomik yapısı İnegöl İle benzerlik sağlayan ilçelerde ticaret mahkemelerinin devam ediyor olması da İnegöl’ümüzün yöneticilerinin ne kadar etkisiz olduğunun göstergesidir. Yani “MOBİLYANIN BAŞKENTİ-DÜNYAYA ÜRÜN SATIYORUZ” diyerek her türlü övüneceksiniz” sonra da ticaret mahkemelerini İnegöl den kaldıracaksınız veya kalıdırılmasına ses çıkarmayacaksınız.”

ÇABA GÖSTERMENİZİ BEKLİYORUZ

“Sayın yöneticilerimiz lütfen bu yanlışın düzeltilmesi için gereken çabayı göstermenizi bekliyoruz. İnegölde’ki tüm odalar STK’lar ve siyasi partilerin de elini taşın altına koyması ve gerekli tepkiyi göstermesini bekliyoruz. Bugüne kadar yapılan her hayırlı işte olduğu gibi bu konuda da yapılacak olan olumlu çalışmaların arkasındayız. Yöneticilerimizin şunu bilmesi gerekir ki, İnegöl’ü yönetmek demek sadece kültürel etkinlikler, konserler ve benzeri şeyler yapmak demek değildir. İş dünyası ve çalışma hayatının da ilçemiz açısından kolaylaştırılması demektir. Bu vesile ile tüm içle halkımıza hayırlı ve bereketli işler diliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ