Demokrat Zafer

GÜNAY KARACAOĞLU, “MÜCADELE ETMEK İÇİN ELİMİZDE TEK DEĞNEK VAR, O DA GÜLMEK”. RÖPORTAJIN TAMAMI MİLLİYET SANAT EYLÜL 2021 SAYISI’NDA!

Bugüne dek sayısız yapımda ama illa ki komediden yana tercihleriyle izleyicinin yüzünü güldüren Günay Karacaoğlu, Baba Sahne’nin bol ödüllü kült oyunu “Bir Baba Hamlet”te bayrağı Murat Akkoyunlu’dan devraldı. Yaz başından bu yana coşkusu ve enerjisiyle oyunda Şevket Çoruh’a eşlik eden başarılı oyuncu, tiyatro sahnesinde geçirdiği 30 yılı, hayatını sanatçı kimliğiyle yaşamadığını, “yuvamız” dediği Baba Sahne’nin kendisi için neler ifade ettiğini tüm içtenliğiyle anlatıyor.

Herkes gibi kendisinin de keşkeleri olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, yaşam boyu her alanda zorluklar olsa da gülmenin öğrenilebilen bir şey olduğunu vurguluyor ve ekliyor: “Mücadele etmek için elimizde tek değnek var, o da gülmek.” Günay Karacaoğlu’nun Ceyda Ulukaya’ya verdiği eğlenceli ve samimi röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2021 sayısında…

Baba Sahne’nin yüksek tempolu, bol ödüllü, kapalı gişe komedisi “Bir Baba Hamlet”te 2021 yazı itibarıyla misafir olarak rol alan Günay Karacaoğlu, oyuna dahil olma macerasını anlatıyor. Hem sorumlulukları çok fazla olan bu rolü kabul etmenin hem de 297 kere oynanmış bir oyuna sıfırdan girmenin kolay olmadığını söyleyen Karacaoğlu, 23 yıl sonra ilk kez aynı sahneyi paylaştığı Çoruh ile aynı mutfakta çalıştıklarını ve nazlanma lüksü olmadığını dile getiriyor.

Gelecek sene sahnedeki 30. yılını kutlayacak olan Günay Karacaoğlu, pandemi sebebiyle zor zamanlardan geçen tiyatrolara ve yaşama dair özgün bakışını tüm samimiyetiyle Milliyet Sanat okurlarına aktarıyor. Mizahı çözmüş oyuncuların hayata daha gerçekçi yaklaştığını ifade eden başarılı oyuncu sanatçı kimliğini yaşayan biri olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Evde yerleri silerim sonra çıkıp sahnede oynarım.”

Mutluluğun bir seçim olduğunu 30’lu yaşlarından sonra anladığını ve mutlu olmayı seçtiğini söyleyen Günay Karacaoğlu, kızının henüz beş yaşındayken “Annem bana gülmeyi öğretti” demiş olmasının, hayatının en güzel hediyesi olduğunu dile getiriyor. “Hepimiz zor günler geçirdik, belki daha da zor günler geçireceğiz ama mücadele etmek için elimizde tek değnek var, o da gülmek.” diyen oyuncu hayatın her alanında gülecek bir şey bulmanın mümkün olduğunun altını çiziyor.

Ceyda Ulukaya’nın Günay Karacaoğlu’yla gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2021 sayısında…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ