Demokrat Zafer

Milli iradenin gücünü cümle aleme gösterdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü programında konuştu. Erdoğan, ”Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanPolatlı‘da Sakarya Zaferi‘nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı’na katılıyor.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferler Başkent’i tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir. Kahraman ordumuz düşmana “dur” diyerek İstiklal‘le sonuçlanacak Büyük Taarruz‘un müjdesini bu bölgede vermiştir.

Bu savaşta vatanın her karışını kanlarının son damlasına kadar koruma kararıyla cephede yerini alan askerlerimiz zafer kesinleşene kadar aynı azimle mücadele etmiştir. 1 yıl sonra 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmış, 9 Eylül’de düşmanın denize dökülmesi ile sonuçlanmıştır.

İstiklal Harbi‘mizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetli, minnetle yad ediyorum. Sakarya Savaşı‘nın yaşandığı Polatlı ve Haymana‘da halihazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Bu bölgeyi tarihi milli park ilan ettik. Kapsamlı çalışma başlattık. Çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donattık.

2023’e endekslendiğimiz hedeflerimiz milli mücadelemizin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırı. Yeri geldiğinde kanımızla istiklaline ve istikbaliene sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabullendirdik. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında, milletimizin uzunca süredir yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları da attık. Ülkemizi dünyanın yaşadığı büyük dönüşümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadeleleri ile heba eden bir konumdan her alanda potansiyelini en üst seviyede kullanabilen bir yere geldik.

Dört bir tarafımızdan çekiştirildik, taciz edildik, tüm bu engelleri Allah’ın yardımı ile aşarak bugün bulunduğumuz yere ulaştık. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sancıları yaşadığı dönemde Türkiye olarak sahip olduğumuz imkanlardan aldığımız güçle yönümüzü hep geleceğe dönüp oraya doğru yürüyoruz.

Bu adımların zirvesini 29 Ekim 2023‘te Cumhuriyet‘in kuruluşunun 100. yılı oluşturuyor.

Bugün dünyada tarih, köken, inanç ve kültür bakımından bütünlüğü olmayan, devlet geçmişi birkaç asırı bulmayan, heybesinde nice ayıbı gizleyen pek çok ülke var. Çetin sınamalarla kaldıklarında nasıl lime lime döküldüklerini takip ediyoruz. Türkiye‘nin içinden geçtiği imtihanların sadece birini bile kaldıramayacak ülkeler var. Salgından tabii afetlere kadar, son dönemde yaşanan her olağanüstü durum bu tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz. Daha özgüvenle inşallah bunu başaracağımıza inanıyoruz. Milletimiz tercihini hep ülkesi ve kendisi için doğru olandan yana kullanmıştır. Bizim için esas olan milletimizin iradesidir. 100. yılda Türkiye‘yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen mücadele için son nefesimize kadar çalışacağız.

Dışarıdan ve içeriden pek çok engeli aşarak bugünlere nasıl geldiysek menzile de o şekilde ulaşacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ