Demokrat Zafer

Bursa’nın vefalı doktorları! Yıllar sonra…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ ilçelerinde yaşanan vefa örneğini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa‘nın güneyindeki dört ilçe (Orhaneli, Keles, Büyükorhan Harmancık) sosyo-ekonomik bakımından diğer ilçelerimizle kıyaslandığında çok gerilerde.

Buraları kalkındırmanın yolu bölgeye pozitif ayrımcılıktan geçiyor. Ama bu konuda çok bir şey yapıldığı söylenemez.

Orhaneli dışında kapsama alınan üç ilçenin kalkınmada öncelikli ilçeler statüsünün de kısa vadede çok bir şey getirmesi beklenmiyor.

Bir kaç gündür bölgenin sosyal medya hesaplarında dikkatimizi çekti.

Dağ bölgesinin çocukları artık kazandıkları nitelikli üniversite ve bölümlerden mezun olduktan sonra doğdukları topraklara vefa borçlarını ödemek için göreve atanmalarda ilk tercihlerini buraya yapıyorlar.

Büyükorhan doğumlu iki, Harmancık doğumlu bir doktor ilçe devlet hastanelerine atandılar.

Harmancık Gökçeler Mahallesi doğumlu Dr. Fatih Karaaslan‘ın Orhaneli Devlet Hastanesi‘ne, Büyükorhan doğumlu Dr. Özkan İlik ile Dr. Başak Görüşün‘ün Büyükorhan Devlet Hastanesi‘nde göreve başladıklarını öğrendik.

Atamalar bölge halkının da sevindirmiş.

Kendi çocuklarına muayene olmanın, tedavi olmanın hazzı başka olsa gerek.

Yeni neslin bölgenin gelişim ve kalkınmasına katkıları olacak anlaşılan.

Fakat atanmaların sadece sağlık alanında değil, mühendislik vb.gibi alanlarda, bölgenin başta ulaşım olmak üzere diğer fiziki eksiklerinin tamamlanmasında Karayolları, DSİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kurumlara da sirayet etmesi gerekiyor.

Zira biz de bu bölgenin sorunlarını ancak oranın havasını teneffüs eden, suyunu içen, ekmeğini yiyen bölge çocuklarının daha iyi çözeceklerini düşünüyoruz.

Genç doktorlarımıza memleketlerindeki ilk görevlerinde başarılar diliyoruz. Eminiz, onların bu tercihleri yöre insanını mutlu ederken, bölgedeki küçük kardeşlerine de rol model olacaktır.

Okuyup mezun olduktan sonra vefa gösterip, ilk tercihlerinde kendi ilçelerine tayin isteyen doktorlarımızı tebrik ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ