Demokrat Zafer

Hekimler rahatsız

Salgında doktorlar ses yükseltti. Açıklamayı Bursa Tabip Oda Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan yaptı. Türkkan; “Pandemi sürecinde hekimlere ve sağlık çalışanlarına haksızlık yapıldı ve bu sürdürülüyor. Pandeminin kapanma dönemlerinde toplumda kısmi zamanlı çalışmaya geçildiği, izinlerin kullandırıldığı günlerde; sağlık çalışanlarının izinleri ve istifaları yasaklandı.

Yüzyıllar boyunca özveri ile çalışan sağlık çalışanları için mesleğin özelliği olarak bu uygulama anlayışla karşılandı ve onaylandı. Türkiye’de de her ihtiyaç duyulduğunda sağlık çalışanlarının kendi ihtiyaçlarını öncelemeksizin halkının yardımına koştuğunu biliyoruz.

Hemen aklıma gelen; Marmara depreminde 1999 yılında Tabip odalarının gönüllü üyelerinin bölgede kalarak aylarca hizmet sunmasıdır. Hemen herkes bu konuda çok sayıda örnek söyleyebilir. Bugünlerde herhangi bir hastanede hekimlerin, sağlık çalışanlarının gözlerine baktığınızda yapılan fedakarlığın derin izlerini görebilirsiniz.

İzin kullanmadan, tatil yapmadan geçen aylar boyunca eskisinden çok daha yoğun ve üstelik çok daha tehlikeli bir hastalıkla, Covid-19 ile savaşan sağlık çalışanları halkımız tarafından takdir edildi. “Kahramanımızsınız,” dedikleri sağlık çalışanlarını alkışladılar. Sağlık çalışanlarının kaç gün alkışlanacağını Sağlık Bakanı belirledi. 3 gün… Sonra kahramanların hakkı ödenmedi. Yoğun çalışma koşullarına başta enflasyon karşısında eriyen ücretleri olmak üzere özlük haklarındaki kötüleşme eklenince tükenme noktasına gelindi. Bugün hekimler ve sağlık çalışanları yorgundur, yılmıştır, tükenme noktasına ulaşmıştır.

Özlük haklarındaki bu erimeye ücretlerindeki azalma da eklenince bıçak kemiğe dayanmıştır. Tüm Türkiye’de hekimlerin kamudan ayrılıp özel sektöre geçtiğini görüyoruz. Bu noktada hekimlerin işten, Covid-19’dan kaçmadığının, sadece hakkını almaya çalıştığının altını çizmek gerekli.

Bursa Tabip Odası, pandemi sürecini yakından izledi, yorumladı ve bir yandan bilimsel bilgi üretirken bir yandan da halkı aydınlattı. Süreçte Oda’nın tüm öngörülerinin gerçekleştiğini üzülerek gördük.

Şimdi şunu söylüyoruz; hekimler özlük haklarındaki gerilemeden çok rahatsız ve zaman yitirmeden haklarının verilmesini bekliyor. Sadece hakkımız olanı istiyoruz ve biliyoruz ki bu konuda halkımız bizim yanımızdadır.

Doç. Dr. Alpaslan Türkkan
Bursa Tabip Odası Başkanı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ