Demokrat Zafer

Gulliver’s Games’e Boğaziçi Ventures Liderliğinde 750.000 USD’lik yatırım!

Hybrid casual ve tycoon türünde oyunlar geliştiren ve Plant Shop Tycoon adlı oyunuyla bilinen Gulliver’s Games, Boğaziçi Ventures’tan 350 bin USD, ABD merkezli yatırımcı March Capital’den 350 bin USD ve Özgür Aksoy’dan 50 bin USD olmak üzere toplamda 750 bin USD yatırım aldı.

Teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlar kuran ve yöneten Boğaziçi Ventures, oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth aracılığıyla ABD merkezli yatırımcı March Capital ve Özgür Aksoy ile birlikte hybrid casual ve tycoon türünde oyunlar geliştiren Gulliver’s Games’e yatırım yaptı.

Peak Games ve King Games gibi başarılı şirketlerde deneyim kazanmış Doğan Akdağ’ın liderliğindeki ekibin, onlara katılacak benzer derecede yetkin ve dinamik yeni takım arkadaşları ile büyütülmesi planlanıyor.

“Ekibin deneyimine ve yetkinliğine oldukça güveniyorum.”

Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Burak Balık, yatırıma ilişkin olarak, ekibin oyun ekosistemindeki deneyimine ve yetkinliğine oldukça güvendiğini ve çok kısa zamanda odaklandıkları türün en iyilerinden olacaklarına inandığını belirtti.

Gulliver’s Games kurucusu Doğan Akdağ ise “Aldığımız yatırımla birlikte ilk hedefimiz, 1 senedir üzerine çalıştığımız altyapımız ile Tycoon pazarının hakimi olmak. Bu yolda yeni oyunumuzun hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Genç ve yetenekli ekibimizi büyüterek uzun vadeli planlarımızı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Boğaziçi Ventures hakkında

Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yapılan portföy şirketlerine üst düzeyde katma değer yaratılmasına odaklanmaktadır. 100’ün üzerinde teknoloji şirketine yatırım kararı almış Boğaziçi Ventures ortakları, teknoloji girişimlerinde aktif rol almakta, girişimcilerin uluslararası başarılara giden yolda kendilerine eşlik etmektedir.

Boğaziçi Ventures, yatırımcıların ihtiyaçlarına göre özel fonlar da kurup yönetmekte ve dijital paralar için saklama hizmetleri sağlamaktadır.

Aktif yatırımlarına devam eden teknoloji yatırım fonu “BV Growth” ise, Türkiye’de yerleşik olup uluslararası piyasalara hızla açılabilecek oyun, finans teknolojileri, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarında büyüme aşamasındaki girişimlere yatırım yapmaktadır.

www.bogaziciventures.com

Bilgi için: gizem@bogaziciventures.com

Gulliver’s Games Hakkında:

2019 sonunda Doğan Akdağ tarafından İstanbul’da kurulan Gulliver’s Games, Levent Sanayi Mahallesindeki yeni ofisinde çalışmasını sürdürüyor. 7 kişilik ekibini büyütmeye hazırlanan ekip yakın zamanda ilk tam sürüm oyununu çıkarmaya hazırlanıyor.

https://gullivers.games/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ