Demokrat Zafer

Bursa’nın merkezinde çöp krizi! Bunları buraya kim bırakıyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın merkez mahallelerinden birinde çekilen bu fotoğrafı ve sorumlularını bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Fotoğraf, Bursa’nın merkezindeki Bağlarbaşı Mahallesi’nde çekildi. Burası Osmangazi ilçe sınırlarındaki Kutlukbey Caddesi. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın hemen arkası.

Eski kum ocaklarının bulunduğu bölgenin hemen dibindeki bu alanda cadde kenarına ve kaldırım üstlerine ısrarla ev ve iş yerlerinden çıkan atıklar bırakılıyor.

Oysa, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü her defasında burayı çöp kamyonları ve iş makineleriyle temizliyor.

Belediye ekipleri temizledikçe, şehir düşmanları da ısrarlar atıklarını buraya bırakıyor. Kaldırımlarda yürümek ne mümkün.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri temizlemekten bıkmış ama onlar evlerden çıkan atıklarını buraya bırakmaktan vazgeçmiyorlar.

Demek ki, cezalar falan caydırıcı değil.

Oysa, bir tanesine şöyle okkalı bir çevre cezası kesilse, bakın bir daha o semte uğruyorlar mı?

Para cezası da yetmez, hapis ve araca el koyma dahil hepsi olmalı. İzinsiz hafriyat dökenlere uygulanan yüklü para cezaları burada da devreye sokulmalı.

Şehri temiz tutmak için gösterilen çabanın karşılığı ne yazık ki, işte bu fotoğraftaki çirkin görüntü.

Osmangazi ve Bağlarbaşı’nda oturan hemşerilerimiz bu görüntüyü hak etmiyor. Başta bölgede oturan hemşerilerimiz olmak üzere, buraya atık bırakanları görenler takip edip anında plaka ve eşgallerini belediyeye ve polise bildirmeliler.

Atatürk Caddesi’ne dökmeye cesaret edemedikleri atıkları buraya nasıl bırakabiliyorlar? Sıkıysa, Atatürk Caddesi’ne, Haşim İşcan’a, İnönü Caddesine, FSM Bulvarı’na Altıparmak’a da bıraksalar ya atıklarını?

Sanırız buraya kent güvenliği kameraları gerekiyor. Ya da fotokapan.

Şehri pisleten kanunsuzlar ancak böyle yakalanır. Temizlemek için onca çaba ve masraf yapılırken ticari hırs için atıklarını şehrin ortasına uluorta bırakanların yaptıkları yanına kâr kalmamalı.

Şehirde yaşama kültüründen yoksun insanları yola getirmek caydırıcı işlem ve cezadan geçiyor.

Aksi halde Temizlik İşlerdi Müdürlüğü çalışanları temizledikçe onlar kirletmeye devam ederler.

Kutlukbey Caddesi’nin devletin tüm kolluk güçlerince hatta İÇevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce de özel takibe alınmasında fayda var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ