Demokrat Zafer

Bursa’da korkutan gerçek! 20 bin fazla bina tehlikede…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, depremle ilgili Bursa’daki korkutan tabloyu bugünkü köşesine taşıdı…

Aslında… İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak 10 yıl önce Cevdet Yüce döneminde yönetime girerek başladığı süreçte 3 dönemdir, yani 6 yıldır da Başkan olarak görev yapıyor.

Görevi bu dönem sona eriyor.

Ziyarete…

Yönetim kurulu üyesi Cevat Şahin’le birlikte, 18 Eylül’de yapılacak “Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı’na davet için geldiler.

Öncekiler gibi…

Bu çalıştayın da çok başarılı geçeceğinden ve önemli sonuçlar çıkaracağından kuşkumuz yok. Fakat sohbette başka bir Bursa gündemini konuştuk.

Geçen hafta…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç ziyaretler yapıp komisyonun hazırladığı kitap gibi raporu dağıttı. İşte o raporu Albayrak’a sorduk.

Öncelikle…

İMO Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Şahin’in, çok sayfalı ve eklerle destekli raporu incelemesi sürüyor.

Bununla birlikte…

“Atılan her adım, hazırlanan her rapor çok önemli” dedi ve şunu söyledi:

“Bu rapordan kamunun da, belediyelerin de, vatandaşın da çıkaracağı çok dersler var. O nedenle önemsiyoruz.”

Üzerinde durduğu şu:

“2000’li yıllardan beri söylediğimiz bir konu var: Bursa’nın yapı envanteri çıkarılmalı. Depreme hazırlık, bana göre bu noktadan başlamalı.”

Ardından…

“Ne yazık ki, bu öneriyi merkezi idarenin gündemine aldıramadık” dedi ve şunun altını çizdi:

“Deprem, en çürük binayı yıkıyor. Eğer, depremden önce bu en çürük binaları biz bulursak depreme de hazır oluruz. Onun için gecikilmemeli.”

Üzerine basa basa şunu söyledi:

“Bursa’da kaç yapı olduğu maalesef tamı tamına bilinemiyor. Yalnızca, 300 bin civarı yapı olduğu tahmin ediliyor. Bunların yüzde 7’si ki, 20 binden fazla bina demek, göçme ihtimali yüksek.”

Şunu da ekledi:

“İşte bu binaları ortaya çıkarırsak, Bursa’da yaşanabilecek en büyük depremi en az can kaybıyla atlatırız.”

Beştepe’deki Deprem Çalışma Grubu’nda 2 Bursalı

23 Ağustos’ta… Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu bünyesinde Deprem Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı olarak Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’ın atandığını duyurduk.

Grupta…

Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve İMO Teknik Komite Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özgür Yayla’nın da yer aldığını İMO Başkanı Mehmet Albayrak’tan öğrendik.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ