Demokrat Zafer

Seramiğe özgün dokunuşlar

Kupa ve fincanlara özgün bir yaklaşımla dokunan, canlı renkli, minimalist çiçek desenleri ve yaratıcı kulp tasarımlarıyla seramik tasarımcılarından bir adım öne çıkan Ayşe Burcu Doğan’ın markası Zodiac Ceramics, sabah kahvaltılarınıza, çay ve kahve saatlerine gülümseten bir dokunuş taşıyor.

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi’nde aldığı eğitimden sonra öğretmenlik hayatı başlayan Zodiac Ceramics markasının yaratıcısı Ayşe Burcu Doğan, 10 yıl keyifle mesleğini yapmış. Çalışma hayatı devam ederken hobi olarak başladığı seramik, bir anda en büyük heyecanı haline gelince çok sevdiği okulundan ve öğrencilerinden ayrılma kararı almış ve Zodiac Ceramics’i yaratmış.

Her zaman el becerisi isteyen işleri yapmaktan keyif aldığını ifade eden Doğan, çok sevdiği bir arkadaşının seramik kursuna gitmek istemesiyle tanışmış seramik sanatıyla. Kursa başladıktan hemen sonra onun için bir tutku haline gelmiş seramik. “Çamura dokunmak için haftada bir gün asla yetmiyordu. Kendimi evde seramik yaparken buldum. Çamura dokunmak, istediğin formu ve dokuyu vermek, istediğin gibi renklendirmek… Tüm aşamalar sonrasında ortaya çıkan ürünü sabırla beklemek… Verdiği haz tarif edilemez.” sözleriyle bu aşamadaki hislerini ifade eden tasarımcı, zamanla ilgi çekici ve yaratıcı bir stile sahip fincan kulplarıyla, koleksiyonuna dokunan çiçeklerle git gide koleksiyonunu genişleterek ürün gamını çeşitlendirmiş. Bugün Zodiac Ceramics, desenli, harf figürlü, minimal çiçek desenli fincanlar, kupalar ve kaseleriyle sofralara enerjik ve mutluluk aşılayan dokunuşlar yapmaya hazır.

Zodiac Ceramics koleksiyonuna Vivense.com üzerinden ve Instagram adresleri olan @zodiacceramics aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

“Seramikle tanışmadan önce bir marka oluşturma fikrine sahip değildim. Hatta atölyemi kiraladığımda işin bu noktalara varacağının farkında bile değildim. Üretme heyecanım ve çamura duyduğum tutku markamı var etmemi sağladı.”  Ayşe Burcu Doğan.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ