Demokrat Zafer

AKIN OLGUN’UN YARALARIYLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞAN KADINLARI ANLATTIĞI YENİ KİTABI “EL ÂLEM” RAFLARDA!

Seninle tanıştığımda yaralıydım. Yaralarımı sakladım. Seninle tanıştığımızda öfkeliydim. Öfkemi sakladım. Umutsuzdum, umutsuzluğumu sakladım ve hayatımda ilk kez saklanmanın iyi geldiğini fark ettim…

Gazeteci ve yazar Akın Olgun’un yaralarıyla farklı ama hepimize az çok tanıdık gelecek şekillerde baş etmeye çalışan kadınları anlattığı yeni öykü kitabı “El Âlem” raflarda yerini aldı!

Teslim bayrağını çekmeyen, direnen ancak toplum tarafından türlü zincirlere vurulan kadınların yaşantılarının anlatıldığı kitapta, bir yandan bir dile, bir odaya, bir eve hapsedilerek kafese konan yaşamlar; diğer yandan boğucu gelenekler arasında kendine nefes alacak küçük sahalar açan kadınların öyküleri okurlarla buluşuyor. Gerçek hikâyeleri anlatma gayesinden vazgeçmeyen Olgun, bu hayatların hem tanığı hem de sanığı olduğumuzu aktarıyor. Yaraların, kimi zaman kişilerin elinden tutarak bir sığınak ya da cehennem olabileceğini kimi zamansa bir şifa kaynağı sayılabileceğini belirten yazar, olgun bir kabul duygusu barındıran üslubuyla okuyucuları, kendi yaralarına bakmaları için cesaretlendiriyor.

Akın Olgun’un kaleme aldığı “El Âlem”, Tekin Yayınevi logosuyla tüm kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında!

Bilgi için:        tekinyayinevi.com.tr

instagram.com/aknolg/

AKIN OLGUN HAKKINDA

Akın Olgun, 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi, 90’lı yılların ortalarında, siyasi faaliyetlerinden dolayı tutuklandı ve yedi yıl cezaevinde kaldı. 2002 yılında İngiltere’ye yerleşti. Kısa dönem Sabah gazetesi Londra Muhabirliği yaptı. 2009-2015 yılları arasında BirGün gazetesinde köşe yazarı olarak yazı hayatına katılan Olgun, Türkiye siyaseti, devlet şiddeti ve bu şiddetin kurban- larını konu alan yazılar kaleme aldı.Olgun, BirGün, Cumhuriyet, Yeni Özgür Politika, Gazete Karınca, Gazete Duvar, Jiyan.org, Ara Söz, Bianet, Sendika.org, MedyaBlok, Yeni1Mecra gibi gazete ve haber portallarında düzenli olarak yazdı. “Adları Saklıdır”, Olgun’un kendi kişisel tarihinin belli bir dönemini irdeleyerek, sorguladığı ve çıkardığı sonuçları kaleme aldığı ilk kitabıdır. Gerçek yaşam hikâyelerini kurgulayarak kaleme aldığı “Ecel Öyküleri” ile yazın hayatına devam etmiş, kimi yazıları ile dağınık şiirlerini bir araya getirdiği, “Karanfil Mevsimi” adlı kitabıyla, yeniden okurla buluşmuştur. Kül Sesleri, Akın Olgun’un ikinci öykü denemesidir. Mekansız ve zamansız olarak kurguladığı öyküleri ile gerçek yaşanmışlıkları ele almıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ