Demokrat Zafer

Bursa‘nın 17 ilçesine geliyor! Bütünşehir ile kırsala gelen çevre avantajı

Muhalefet 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu çıkarken çok karşı durdu. Yasanın taşradaki irili ufaklı belediyeleri ortadan kaldırarak yerelden yönetime sekte vuracağını iddia etti. O vakit yasaya, Doğu ve Güneydoğu‘daki kentlerde üniter yapıyı zedeleyebileceği ve eyalet sistemini çağrıştıracağı gerekçesiyle MHP de sıcak bakmadı. Fakat kanun AK Parti‘nin o vakit parlamentodaki ezici çoğunluğuyla geçti. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bugün de görülüyor ki, kırsaldaki küçük nüfus ve az bütçeli belediyelerin yapamayacağı bir çok işi artık büyükşehir belediyeleri üstleniyor.

Buna Bursa‘da haftasonu açılışı yapılan Orhaneli‘deki Güney Bölgesi Evsel Atık Aktarma İstasyonu en somut örnek.

Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin evsel atıkları bu istasyon aracılığıyla Bursa‘daki düzenli depolama alanına nakledilecek.

Böylece bu üç ilçemizdeki vahşi depolama alanları da tarihe karışmış oldu. Sık sık metangazı yangınlarının çıktığı çöplükler rehabilite edilerek ilçelerimize yeninden rekreasyon alanı olarak da kazandırılabilecek. İlçe belediyelerinin bütçeleriyle düzenli çöp deponi alanları oluşturmak çok zordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ