Demokrat Zafer

“Yaşam Hak” otobüsü Bursa’da

CHP Kadın Kolları’nın, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdiği “Yaşam Hak” projesi kapsamında 81 ili dolaşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindekiler Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirilen “Yaşam Hak” projesi kapsamındaki Bursa temasları çerçevesinde, beraberindeki heyet ile Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Mudanya programının ardından Nilüfer’e gelen Nazlıaka’ya, ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Yüksel Özkan, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve çok sayıda partili eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, öncelikle dün Çanakkale’de yapılan saldırı girişiminden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Nilüfer Belediyesi’nin kadın hakları konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Erdem, “Yaşam Hak’ projesinin kadına yönelik şiddet ile mücadele ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak bakımından çok önemli olduğuna inanıyorum. Nilüfer Belediyesi olarak bizler de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusundaki duyarlılığımızı tüm hizmetlerimize yansıtmak için çalışıyor ve bu konuda mücadele veriyoruz. CHP Kadın Kolları tarafından Aralık ayında başlatılan bu çalışma, inanıyorum ki amacına ulaşacaktır” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise, Nilüfer Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye’de kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için çalıştıklarını, kadınlara haklarını anlatıp, onlara hukuki ve psikolojik destek sağladıklarını ifade eden Nazlıaka, yerel yönetimlerin bu konudaki duyarlılığının da çok kıymetli olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ