Demokrat Zafer

Genç Çiftin Pandemiyle Değişen Hayatı! Anadolu’yu Yeniden Keşfetmek İçin Yola Çıktılar!

Pandeminin değiştirdiği hayatlar! Suna&Berkan Kıyak çifti evliliklerinin ilk günlerinde aldıkları bir kararla Anadolu’yu dolaşmak için yola çıktılar. Genç çift gezip gördükleri, tanıştıkları aileleri açtıkları YouTube kanalında yayınlıyor. Türkiye’de bir ilk olan formatıyla bir hayli izleyici kitlesine sahip Suna&Berkan Kıyak çiftine aileleri de çevreleriyle destek oluyor.

Sözü uzatmadan Suna&Berkan Kıyak çiftine bırakalım. Berkan Kıyak gazetemize yaptığı açıklamada; “Masa başı işlerimizden istifa edip önce ülkemizi sonra da Dünya’yı otostopla gezme hayalimizin ilk adımını 1 Ağustos’ta attık. Asıl yolculuğumuz düğün yapmak yerine Balkanlar’da kıyacağımız basit bir nikahla başlayacakken pandemiye takılarak biletlerimizin iptal olması ile tamamen değişti. Evliliğimizin ilk gününden karantina sürecine dahil olduk. Gezmeyi hayal eden biz, evden çıkamaz olmuştuk. Bir sene dolmadan daireyi satacağını söyleyen ev sahibimiz ve senenin yarısını evden çalışarak geçirdiğimiz için düzenimizin bozulduğu işlerimizden bir anda ayrılma kararı aldık. Yolculuğa hazırlandığımız zaman yangınlar başladı. Karadeniz planımız vardı. Plandan vazgeçip ilk otostopu Kayseri’ye çektik ve ardından Antalya’daki yangın bölgesine gönüllü olarak katıldık. Tekrar Karadeniz hayali kurarken sel felaketi yaşandı. Kayseri’ye yakın illerden ilerleyerek Güneydoğu Anadolu tarafına rotamızı çevirdik ve harika insanlar tanıyarak şehirlerimizi keşfe çıktık.

Gezilerimiz otostopun bittiği yerde imkanlar dahilinde oluyor. Görmeyi çok istediğimiz yerleri çoğu zaman es geçebiliyoruz. Amacımız ülkemizde otostop kültürünü geliştirmek ve gezmek isteyen arkadaşlarımıza bir seçenek daha göstermek. Yeni insanlar tanımak ve kendi sınırlarımızı zorlamak hep en sevdiğimiz şey oldu. Gezmekten çok otostopu sevdik biz. Her aracına bindiğimiz güzel insan, “Misafirimsiniz”, diyerek ağırladı. Servis alanlarında tırcı ağabeylerle yedik, içtik hatta çadırımızla aralarında konakladık. Hala arayan soran abileriz dostlarımız hepsi. İlk etapta otostop ve gezi odaklı olsak da asıl isteğimiz insanların hayatlarına dokunabilmek. Yardımcı olabileceğimiz konularda herkesin elinden tutmak istiyoruz. Köy muhtarları, belediyeler ve Kültür Bakanlığı ile de iş birliği içerisinde olmayı diliyoruz. Şimdilik birikimlerimizden harcayarak yola devam ediyoruz. Belki birkaç ay sonra el yapımı ufak eşyaları satarak köylerde çalışarak kazandıklarımızla her zaman yolda olmak niyetindeyiz. Gelecek hayallerimizde bir karavan almak var. Umuyoruz bu hayalimizi düşündüğümüzden daha kısa bir sürede gerçekleştirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ