Demokrat Zafer

Bursa’da yaşandı Türkiye’de yankılandı! Hiç yakışmadı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, iki gün önce Bursa Şehir Hastanesi önünde yaşanan vahim olayla ilgili görüşlerine bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hipokrat yemini etme, bir kamu hastanesinde yönetici veya başhekim olma, acil serviste görev alma sorumluluğu, acaba kapı önünde yere düşüp ölmek üzere olan bir hastaya müdahale etmeyi gerektirmez mi?

Vakanın illa Acil’den içeri giriş yapması farz mıdır?

Hastane kampüsü içinde yere düşmüş bir hasta için neden 112 Acil Servisi meşgul edilir?

Doğrusu, merak ettiğimiz için bu sorularla girdik yazımıza.

Biz biliyoruz ki, Türkiye’ye sağlık alanında devrim yaptıran şehir hastaneleri pandemi döneminde çok büyük işler üstlendi. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız canları pahasına pandemi ile mücadelede bu hastanelerimizin yüz akı oldular.

Sayılarını bilmiyoruz ama belki yüz binlerce insanımızı ölümden döndürdüler.

Siyasal iktidar, muhalefetin, marjinal çevrelerin tüm karalama ve itibarsızlaştırma çabalarına rağmen, o hastaneleri ülke geneline yayma konusunda hiç geri adım atmadı. Halen de onlarca projenin inşaatı sürüyor.

Fakat, önceki gün Bursa Şehir Hastanesi bahçesi içinde yere düşüp yığılan bir kalp hastası kadının, ‘görevlilerin zamanında müdahale etmemesi’ sonucu yaşamını yitirmesi bütün Türkiye’de yankılandı.
Prosedür, o vakaya 112’nin müdahale etmesini emredebilir ama ortada bir can söz konusu.

Açıldığı andan bu yana Bursa’daki hastanemizle hep övünüyorduk hep gurur duyuyorduk, fakat son hadise bizim de buraya olan itimadımızı sarstı.

Doğrusu, Bursa Şehir Hastanesi’nin misyonuna, vizyonuna ve yönetici vicdanına dünkü ölüm hadisesini yakıştıramadık.

Bunun bir vicdani sorumluluk gerektirdiğini, sorumluların da onu yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Eminiz, Bursa’daki o skandal görüntülerden, şehir hastanelerine, ‘hayalim’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da rahatsız olmuştur.

Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntüler ve tepki sonrası Bursa İl Sağlık Müdürlüğü sorumlular hakkında soruşturma açtığını duyurdu.

Açsa ne değişecek ki?

Giden, geç müdahale sonucu kaybedilen hemşerimizi geri getirebilecek mi?

Bırakın soruşturmayı, sağlık yöneticileri, hastane yönetimi, acil servis sorumluları hicap duyup, bu yüzden istifa etseler ne olacak ki?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ