Demokrat Zafer

POLİSAN’LA GÜLÜMSE SAĞLIĞA İLKLERİN ÖNCÜSÜ POLİSAN’DAN ANTI-COVID İÇ CEPHE BOYASI

Ürünlerini sürdürülebilirliğe yüksek katkısı olacak şekilde hazırlayan; odağına insanı, sağlığı ve çevreyi koyan Polisan Kansai Boya, inovatif boya ailesine yepyeni bir ürün daha ekledi. Covid 19 virüsüne karşı etkisi onaylı ELEGANS ANTI-COVID, pandemiyi iç mekan duvarlarından uzak tutuyor. Polisan Kansai Genel Müdürü Cemal Drahor, “Dekoratif boya grubunda 93 bin renk formülümüz bulunuyor ve bunların hepsi su bazlı. Küf, mantar, bakteri gibi insan sağlığını etkileyebilecek her türlü olumsuzluğa karşı dayanıklı olan hijyenik boya ailemize Ar-Ge merkezimizin uzun çalışmaları sonucu ELEGANS ANTI-COVID’i ekledik. Bu ürünümüz Covid 19 virüsünün duvarlarda tutunmasına engel olarak riski azaltıyor” dedi.

Ar-Ge yatırımlarıyla yenilikçi ve çevreci ürünler geliştirerek tüketicinin beklentilerine her anlamda cevap veren Polisan Kansai Boya, Türkiye‘nin ilk ve tek Covid‘e karşı etkili iç cephe boyasını geliştirdi. Covid 19 virüsünün duvarlarda tutunmasına %99,99 engel olan, etkisi onaylı Elegans Anti-Covid eylül ayında satışa sunularak kapalı mekanların duvarlarına hijyen getirecek.

Artık renk kadar hijyen de tüketicinin odağında

Tüketiciler, pandeminin etkisiyle artık boya seçiminde renk kadar ürünün su bazlı, kokusuz ve sağlıklı olmasına da önem veriyor.  Antibakteriyel ve antifungal özelliği sayesinde mantar ve bakteri oluşumunu engelleyerek ekstra hijyen sağlayan ürünler son dönemde fazlasıyla öne çıkıyor.  “Polisan’la Gülümse Hayata” sloganıyla evlerini yenilemek isteyenlere gülümseten çözümler sunan Polisan Kansai Boya; yoğun AR-GE çalışmaları sonucu, Türkiye’nin ilk Covid’e karşı etkili iç cephe boyası Elegans Anti-Covid’i ürün ailesine ekledi.

Hastane ve kreşlerde de kullanılacak

“Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı, Covid’in farklı varyantlarının gündeme geldiği bu dönemde, sevdiklerimizin güvende olduğunu bilmek hepimizin önceliği” diyen Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Cemal Drahor, özel olarak formüle edilen Elegans Anti-Covid’in antibakteriyel ve antifungal yapısına ek olarak Covid 19 virüsünün duvarlarda tutunmasına engel olduğunu, patojenik virüs ve bakteriyel enfeksiyon riskini azalttığını belirtti. Ürün; evlerin yanı sıra özellikle hastane, sınıf, spor salonu, yemekhane, muayenehane, ofis gibi ortak kullanım alanlarında da pandemiye karşı etkili olacak.

Anti-Covid boya duvarlarda çatlamaya da izin vermiyor

“AR-GE merkezimizde sürekli yeni ürün ve boya geliştiren dinamik bir yapıya sahibiz” diyen Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Cemal Drahor, boya ailesine eklenen yepyeni inovatif ürünleriyle ilgili şunları söylüyor: “Pandemi ile birlikte tüm dünya zorlu bir süreçten geçerken, başta sağlıkçılar olmak üzere herkes var gücüyle çalıştı. Biz de Polisan Kansai Boya olarak tüketicinin beklentilerini karşılayacak, virüsle savaşacak, yenilikçi ve katma değerli ürünler konusundaki çalışmalarımızı sürdürdük. Yenilikçi fonksiyonel ürünlerin gelişiminde büyük bir öneme sahip AR-GE yatırımlarımızla; çevreye saygılı, katma değeri yüksek, tüketicinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Etkisi onaylı yeni ürünümüz Elegans Anti-Covid, Covid 19 virüsünün duvarlarda tutunmasına engel olarak riski azaltıyor. Aynı zamanda düşük VOC içeren yapısı ile çevreye duyarlı bir ürün olarak öne çıkarken esnekliği sayesinde çatlama yapmıyor ve yüksek kapatıcılığıyla ekstra metrekare avantajı sağlıyor. İnovatif ürünlerimize yenilerini de eklemeye devam edeceğiz.”

Türkiye’nin LEED GOLD sertifikasına sahip ilk boya tesisi

Üretimini 55 milyon Euroluk yatırım ile Gebze Kimya İhtisas Sanayi Bölgesi’nde kurduğu, Endüstri 4.0 kalibrasyonunda ve Türkiye’de LEED GOLD sertifikasına sahip ilk boya tesisinde sürdüren Polisan Kansai Boya; boyanın sadece renkten ibaret olmadığı ilkesiyle AR-GE çalışmalarına hızla devam ediyor. Dekoratif amaçlı boyalarının yaklaşık yüzde 90’ı su bazlı olup sürdürülebilirliği destekliyor. Yol boyalarını da su bazlı üreterek Avrupa pazarından talep gören Polisan Kansai Boya; sanayide ve endüstriyel alanlarda kullanılmak üzere su bazlı boyalar üzerine çalışıyor.

Polisan Kansai Boya Hakkında:

Ticaret hayatına 1956 yılında tekstil alanında başlayan Bitlis Ailesi, kimya, boya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul alanındaki faaliyetlerini 2000 yılında Polisan Holding çatısı altında toplamıştır. Şirket boya alanındaki faaliyetlerine 1985 yılında başlamıştır. Dünyanın ilk 10 boya üreticisinden biri Kansai Paint ile gerçekleştirilen iş birliği ile 21.12.2016 tarihi itibarıyla şirketin yeni adı Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak tescillenmiştir. Ambalaj ve renk çeşitleri hariç 250, dahil
olarak ise 4700’ü aşkın ürün çeşidi ile Polisan Kansai Boya bugün dekoratif boya pazarında tüm fiyat segmentlerine hitap eden sektörün en geniş ürün yelpazesine sahip firması konumundadır. Elegans markalı üst sınıf iç cephe boyası, kendi segmentinde pazar lideridir. 2008 yılından itibaren dünyada tescillediği “Home Cosmetics” çatı iletişimi ile ürünlerini “Evimin Kozmetiği” olarak konumlandırmaktadır. Türkiye’nin ilk 7 özellikli iç, 9 özellikli dış cephe boyalarını, su bazlı yağlı boyasını, plastik yüzey sprey boyasını, su bazlı yol boyasını, ahşap koruyucu sprey verniğini ve antikarbonizasyon özellikli dış cephe boyasını geliştiren Polisan Kansai, ISO 9001, ISO 14001, ISO 10002 ve ISO 45001 belgelerine sahiptir. İnsan sağlığına önem veren, çevreci ve yenilikçi kimliğiyle sektöre yeni ürünler katan Polisan Kansai Boya, Türkiye’nin ilk LEED GOLD sertifikalı boya tesisi unvanına sahip şirketidir ve 142.000 metrekarelik arsası üzerine kurulu yeni fabrikasında üretimini sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ