Demokrat Zafer

YILDIRIM’DA ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

YILMAZ“99 YIL ÖNCE CEPHEDE KAZANDIĞIMIZ ASKERİ ZAFERİ; EKONOMİ, EĞİTİM, TEKNOLOJİ VE KÜLTÜR ALANLARINDA DA KAZANMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE GAYRET EDİYORUZ.”

BURSA- Yıldırım Belediyesi, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ’un nihai zaferle taçlandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Yıldırım Belediyesi tarafından Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Pınar Bursa ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YILDIRIM’IN ‘ZAFER RUHU’

Zafer ruhunun yaşatıldığı Yıldırım’da, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı Resim Sergisi’ Bursalıların beğenisine sunuldu. Sergi alanını gezen vatandaşlar milli mücadele ruhunu doyasıya yaşarken, yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi. 6-9 yaş kategorisinde birinciliği Elif Alya Akça alırken, 10-13 yaş kategorisinde Burak Yeyin, 14-17 yaş kategorisinde ise birinciliği Bahar Aytın aldı. Yarışma sonucunda bisiklet kazanan çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu. Öte yandan, etkinlikler kapsamında Alim Hüseyinoğlu şefliğindeki Türk Halk Müziği Korosu ‘Kahramanlık Türküleri Konseri’ verdi. Konserde, ‘Çanakkale İçinde Vurdular Beni’, ‘Asker Yolu Beklerim’, ‘Benden Selam Olsun Bolu Beyine’ gibi türküleri seslendiren sanatçılar, unutulmaz bir geceye imza attı. Ellerine Türk Bayraklarını alan vatandaşlar, türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Yıldırım’da ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ büyük bir coşkuyla kutlandı.

“30 AĞUSTOS TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

 Zaferle sonuçlanan büyük taarruzun yıl dönümünde mesaj yayınlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile birlikte düşmanı yurdumuzdan süpürdük. Tarihimizin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan bu zafer göstermiştir ki, küllerinden doğan milletimiz, işgalcilere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır.  99 yıl önce cephede kazandığımız askeri zaferi; ekonomi, eğitim, teknoloji ve kültür alanlarında da kazanmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. 100 yıl önce ilk savaş uçağını Osmanlı Devleti’ni bombalamak için kullanan güçler, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ürettiği İHA ve Siha’ları izlemekte. İnşallah çocuklarımız ve gençlerimiz, geçmişlerinden aldıkları güçle eğitim ve teknoloji alanında nice zaferler elde edeceklerdir. Birlik ve beraberlikle daha nice zaferlere ulaşmak temennisi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ