Demokrat Zafer

‘Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nın Finalleri 4 – 5 Eylül’de Gerçekleşecek

TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası ve Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nın finali 4 – 5 Eylül’de Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşecek

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından önlisans, lisans, lisansüstü öğrencilerinin özellikle iklim değişikliği ile birlikte çok daha önemli hale gelen fosil yakıtlar yerine elektrikli ve hidrojen enerjili araç teknoloji konusunda bilgi birikimi ve deneyim kazanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda heyecanlı bekleyiş 4-5 Eylül tarihlerinde final yarışmaları ile zirveye ulaşacak.

Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayisinde kullanımını yaygınlaştırmayı ve alternatif enerjilerin araç teknolojilerinde kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen yarışma 31 Ağustos’ta başlayacak, birinci final yarışları 4 Eylül tarihinde Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak. Katılımcıların araçlarının gelişme raporu, teknik tasarım raporu ile sürüş videosu ve yarış puanlaması olarak 3 farklı aşamada değerlendirileceği yarışmaların ikinci final yarışları da 5 Eylül’de düzenlenecek, kazanan takımlara ödülleri TEKNOFEST’21’de verilecek.

Önlisans, lisans ve lisansüstü seviyedeki öğrencilerin katılabildiği Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na bu sene 111 takım başvuru yaptı, 68 takım ise yarışa gelmeye hak kazandı.
Bu yıl 17’ncisi gerçekleşen, Elektromobil (batarya beslemeli elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışlarda, her iki kategoride de birincilere 50 bin TL, ikincilere 40 bin TL, üçüncülere ise 30 bin TL ödül verilecek. Ayrıca 25 bin TL değerinde verimlilik rekor, 25 bin TL teknik tasarım, 15 bin TL görsel tasarım, 15 bin TL kurul özel ödülü; 20 bin TL, 18 bin TL, 16 bin TL değerinde birinci, ikinci, üçüncü yerli ürün teşvik ödülleri ve 3 bin TL değerinde tanıtım ve yaygınlaştırma teşvik ödülleri de kazanan takımlara teslim edilecek.

‘Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’ ilk kez TEKNOFEST çatısı altında gerçekleşecek

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları bu yıl ilk kez TEKNOFEST 2021 çatısı altında düzenlenecek. Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile BİLSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin, Bilim Merkezleri’nin lise seviyesindeki öğrencilerinin katılabildiği yarışlara bu yıl 99 takım başvuru yaptı, 40 takım ise finale kalmaya hak kazandı.

Öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve Türkiye’de elektrikli araçların gelişimi için teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmenin amaçlandığı yarışmada final yarışları yine 4 – 5 Eylül tarihlerinde Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşecek. Yarış kapsamında birinci takıma 30 bin TL, ikinci takıma 20 bin TL, üçüncü takıma ise 10 bin TL verilecek. Ayrıca yarışlarda 15 bin TL değerinde yerli tasarım, 10 bin TL değerinde görsel tasarım, 10 bin TL değerinde kurul özel ödülü ve 3 bin TL değerinde tanıtım ve yaygınlaştırma teşvik ödülleri de sahiplerini bulacak.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nın kazananları, 21- 26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2021’de tasarımlarını sergileme fırsatı yakalayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ