Demokrat Zafer

Sınır Tanımayan Girişimciler ve SPARK, EdTech Girişimcilik Yarışması’nı Başlatıyor

Sınır Tanımayan Girişimciler  ve SPARK, EdTech Girişimcilik Yarışması’nı faaliyete geçirmek için ortak çalışmalara başladıklarını duyurdu. Yarışma, eğitim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren, uygulama öncesi ve fikir aşamasındaki girişimleri desteklemeyi hedefliyor.

Destekçileri arasında Katar Kalkınma Fonu, İslami Kalkınma Bankası, Kalkınma için İslami Dayanışma Fonu ve Tadamon Programı bulunan yarışma, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’ta yaşayan mülteciler ve yerel halkın katılımına açıktır.

Yarışmanın finalistleri iş fikirlerini SPARK’ın organize ettiği çevrimiçi IGNITE 2021 konferansında dünyaya duyurma fırsatı edinecek. Ayrıca finalistler Orta Doğu ve Avrupa’nın girişimcilik alanından saygın uzmanların katılımıyla fikirlerine özel tasarlanan mentörlük desteğinden faydalanabilecek.

SPARK Orta Doğu ve Türkiye Programları Direktörü Leontine Specker, “SPARK olarak Sınır Tanımayan Girişimciler ile başladığımız ortaklık nedeniyle heyecanlıyız. COVID-19 pandemisinin doğurduğu eğitim alanındaki büyük değişiklikler, uzaktan ve harmanlanmış eğitim seçeneklerinin artmasına yol açtı. Bu seçeneklerin mülteciler gibi savunmasız gruplara faydası dokunabilir. Teknoloji firmalarının bu alanda oluşan eğitimin veriliş, alınış ve paylaşılış biçimlerindeki boşlukları doldurması gerekiyor. EdTech Girişimcilik Yarışması’nın hedefi Orta Doğu ve Türkiye’de bu alanda karşılaşılan sorunlara çözüm getiren parlak fikirleri bulmak” dedi.

Sınır Tanımayan Girişimciler kurucusu ve CEO’su Valentino Primo, “SPARK ile birlikte bu yarışmayı düzenlediğimiz için heyecanlıyız. Pandemi, eğitim teknolojileri piyasasını canlandırdı ve eğitim teknolojileri sektörünün Orta Doğu’nun geleceğine yön verme potansiyelini sergiledi. Yarışma, cesur mülteci ve yerel girişimcileri dünya sahnesinde tanıtmayı ve mentörlük desteğiyle şirketlerini büyütmeye yardımcı olmayı amaçlıyor” dedi.

Yarışma, girişimcilere çocuklar ve gençlere yönelik eğitim çözümleri geliştirme ve Orta Doğu’da yeni iş imkânları yaratma çağrısında bulunuyor.

Dünya Ekonomi Forum’una göre, pandemi sürecinde yatırımların yöneldiği alanlardan biri olan eğitim teknolojileri sektörünün 2025 yılı itibariyle 350 milyar dolar hacme ulaşması öngörülüyor. Dünya çapında 1.2 milyar öğrencinin sınıf dışında kaldığı pandemi sürecinde çevrimiçi eğitim her zamankinden daha yaygınlaşmış durumda. Bu duruma dil öğrenme uygulamalarının, sanal özel derslerin ve video konferans uygulamalarının katkısı bulunmakta.

Lübnan, Ürdün, Türkiye ve Irak’ta (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dâhil) eğitim alanında faaliyet gösteren girişimciler yarışmaya başvurabilecekler. Yarışmaya katılabilmek için firmaların teknoloji alanında faaliyet göstermeleri, ölçeklendirilebilir bir model geliştirmeleri, büyüme potansiyeline sahip olmaları ve eğitim bileşenine sahip olmaları gerekmektedir.

Jürinin seçeceği 50 yarı finalist Sınır Tanımayan Girişimciler ağındaki mentörlerle eşlenerek, pazarlama, finansal planlama, piyasa-ürün uyumu gibi konularda destek görecek. Girişimciler 3 aylık bir süre boyunca mentörlerle birlikte girişimlerini bir üst seviyeye çıkarma fırsatı edinecek.

Jüri finalde 5 fikir aşamasında bulunan girişimci ve 5 erken uygulama aşamasında bulunan girişimciye fikirlerini sunma fırsatı vererek, SPARK tarafından düzenlenecek IGNITE 2021 konferansında 10,000 dolara kadar ayni destek kazanma fırsatı elde edecek.

İlgili girişimciler aşağıdaki adrese tıklayarak başvuru yapabilirler: https://edtech.startupswb.com/competition.

Sınır Tanımayan Girişimciler hakkında:

Sınır Tanımayan Girişimciler göçmen ve mülteci girişimcileri iş geliştirme kaynak ve fırsatlarıyla buluşturmayı hedefleyen bir küresel platformdur. 2018’de Kahire’de kurulan, Avrupa ve Orta Doğu’da merkezleri bulunan platform mülteciler için girişimcilik ekosistemi inşa ederek mültecilere yönelik kabulleri değiştirmeyi ve girişimciliği mülteciler arasında yükselen bir trend haline getirmeyi amaçlar.

http://startupswb.com/

SPARK hakkında SPARK, Orta Doğu, Kuzey ve Sahra Altı Afrika’nın 14 bölgesinde faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kalkınma kuruluşudur. 25 yıldan uzun süredir, SPARK, gençlerin geleceklerini yeniden inşa etmelerine yönelik çözüm yolları üretmektedir. SPARK, yükseköğretim (mesleki eğitim) bursları ve girişimciliğe ve küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik destekler sağlayarak, gençlere, özellikle kadınlara ve mültecilere, hassas topluluklarda okuma, çalışma ve kendi işlerini büyütme fırsatları sağlamaktadır. Tüm SPARK programları, yerel ortak kuruluşlar ile yakın işbirliği içerisinde finanse edilmektedir.

https://spark.ngo/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ