Demokrat Zafer

JCR Eurasia, ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu “AA” olarak açıkladı

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu “AA” olarak açıkladı.

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia,  ÜNLÜ & Co’nun (ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.) ilk kredi derecelendirme notunu açıkladı. JCR raporuna göre ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notu “AA”, görünümü “durağan” olarak belirlendi. Raporda ÜNLÜ & Co’nun Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para kredi derecelendirme notu ise “BB”, görünümü “durağan” olarak açıklandı.

JCR tarafından düzenlenen ÜNLÜ & Co’ya ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları 26.08.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu www.kap.org.trwww.unluco.com ve www.jcrer.com.tr web adreslerinde yayınlandı.

Yatırım Hizmetleri ve Varlık Yönetimi alanlarındaki çeşitlendirilmiş faaliyetler kârlılık performansını destekliyor.

Halka arz sürecini Haziran ayında tamamlayan ÜNLÜ & Co, JCR tarafından yayınlanan rapora göre güçlü likitidite profili, hisse senedi ihraç primleri ile desteklenen güçlü özkaynak yapısının yanı sıra yüksek aktif kalitesi ve saygın ortaklık yapısı ile dikkat çekiyor. Finansal hizmetler sektöründeki geniş tecrübesi ve farklılaştırılmış işkolları ile yerli ve yabancı, bireysel ve kurumsal yatırımcılarıyla köklü ilişkiler kuran ÜNLÜ & Co, halka arzı takiben kurumsal yönetim ilkelerine uyum seviyesinin artırılması yönünde de önemli çalışmalara imza attı.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, JCR tarafından yayınlanan kredi derecelendirme raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bağımsız finansal danışmanlık şirketi olarak 25 yıl önce başladığımız faaliyetlerimizi, bu yıl gerçekleştirdiğimiz halka arzla bir adım daha öteye taşıdık. Çeşitlendirilmiş işkollarımız ve alanında uzman ve tecrübeli ekibimizle, müşterilerimize uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurumsal yönetim ilkelerine uyum çalışmalarımıza hız verdiğimiz halka arz sonrası dönemde ÜNLÜ & Co olarak ilk kredi derecelendirme notumuzun JCR tarafından AA olarak belirlenmesi, kökleri sağlam, uluslararası piyasalarda adından söz ettiren bir yapı kurma amacımız çerçevesinde doğru yolda olduğumuzu teyit etti. 100 yıl sonra da varlığını sürdürecek, başarılı ve girişimci ruhunu koruyan bir yatırım bankacılığı grubu oluşturma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, 1998’den bugüne gerçekleştirdiği 110 başarılı işlem ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı oldu. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2021 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 27 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 323 milyon TL’lik yatırım ile 3,8 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Temmuz 2021 itibarıyla 4,9 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise yaklaşık 4,7 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara ve İzmir’de şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

  • Bonds & Loans 2021- Yılın Yerel Para Birimi Tahvil İhracı- Pegasus Havayolları A.Ş.
  • ARC Awards 2021 – İç Tasarım Gold Ödül / Geleneksel Faaliyet Raporu Silver Ödül / Yönetim Kurulu Başkanı Metni Silver Ödül
  • EMEA Finance/ Europe Banking Awards 2020 – Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü
  • Euromoney Awards for Excellence 2015 – Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı
  • Euromoney Awards for Excellence 2016 / 2019 – Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası
  • ACQ5 Global Awards 2020 – Türkiye – Yılın Yatırım Bankası
  • TSPB Altın Boğa Ödülleri 2020 – Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri & Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi)
  • Bonds & Loans 2020 – Yılın Proje Finansmanı Finalisti – Unifree Duty Free Anonim Şirketi Üçüncü Havalimanı Projesi / Yılın Yapılandırılmış Tahvil İhracı Runner-Up – ÜNLÜ Menkul Hasat Varlık Finansman Fonu/ Tarfin Tarım A.Ş.
  • BV Awards 2020 – Türkiye / En İyi Araştırma Takımı
  • Sardis Awards – Pozitif Sosyal Etki – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği / ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi / Gümüş Sardis
  • ARC Awards 2020 – Fotoğraf Kategorisi Gold Ödül / Geleneksel Faaliyet Raporu Silver Ödül / Yönetim Kurulu Başkanı Metni Silver Ödül
  • İstanbul Marketing Awards 2020 – Faaliyet Raporu Tasarımı

www.unluco.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ