Demokrat Zafer

Bursa’daki bu kavşak ne zaman bitecek?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da trafik yoğunluğunun yaşandığı Acemler’e yapılan yeni kavşakla ilgili yaşanan son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul Boğaziçi’ndeki 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü kadar trafik yükü bulunan Acemler’i rahatlatma adına bir takım düzenlemeler yaptığından bahsetmiştik.

O yazımız da StadyumAli Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile Mudanya ve İzmir yönlerine bağlantıyı sağlayan köprülü kavşağın çelik kollarının montajının da ağır aksak gittiğini, hızlandırılması gerektiğine işaret etmiştik.

Hatta, yazımızda yüklenici firmanın Büyükşehir’den aldığı istihkak kadar harcama yaptığını aktarmıştık.

Aldığımız yeni bilgiler, akan trafiğin hiç kesilmediği bu noktada can güvenliği dikkate alınarak, kılı kırk yaran bir kavşak inşaatının sürdüğüne işaret ediyor.

Zira, açıklığı 80 metreyi bulan çelik kolların havaya kaldırılıp, montajı için dev vince ihtiyaç var.

Stadyum inşaatı sırasında yaşanan ve yoldan geçen bir taksicinin ölümüne neden olan vinç kazası da hatırlanarak, kavşak inşaatının bulunduğu alandaki rüzgarın, hava koşullarının bile hesaplandığı ifade ediliyor.

Metro ve kara yolu trafiğinin tam ortasında bu işi güvenli yapabilmek için her şeyin iyi planlanması gerekiyor.

Gebze’den sökülüp 40 TIR ile Bursa’ya getirilmesi beklenen vincin kurulumunun da en az bir ay zaman alacağı konuşuluyor. Vincin önümüzdeki ay Bursa’ya taşınacağını da belirtelim.

Yüklenici Alsa firmasının bir kazaya sebebiyet vermemek için her şeyi planladığı, kavşağın yapımı için maddi bir sorun yaşamadığı, çeliklerin Amerika’dan temin edildiği, gecikmenin pandemi ve biraz da bu nedenle yaşandığı, kolların imalatının da Ankara ve İstanbul’da yapıldığı belirtiliyor.

Bursaray’ın yüksek voltajlı elektrik hattı ile akan İzmir -Mudanya trafiğinin tam ortasındaki kavşağın sıkıntısız, kazasız tamamlanabilmesinin öncelik olarak görüldüğü, gecikmenin biraz da bu nedenle yaşandığı bildiriliyor.

Konuştuğumuz yetkililer, en geç kasım ayında buradaki imalatların tamamlanıp araçlı geçişin başlayacağı şekilde çalışma planlandığını da kaydediyorlar.

Edindiğimiz bilgiler böyle.

Ancak buradaki kollar tamamlansa da hastanenin hizmete girmesiyle birlikte yeterli olmayacağı da biliniyor.

Acemler’in rahatlatılması için sadece burada değil, Bursa’nın tıkanan her noktasında yeni ana arterler açılması şart.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ