Demokrat Zafer

Bitici Timsah Stadyumu’ndaki büyük sıkıntı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Acemler’de trafiği rahatlatan hamlelere rağmen Bitci Timsah Stadyumu’nda yüklenici firmayla yaşanan sıkıntıları ve bekleyen tehlikeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında dikkat çeken şu bilgileri paylaştı:

Bursa‘nın trafiğinin düğümlendiği Acemler‘i çözmek için göreve gelen hemen her Büyükşehir Belediye Başkanı önemli hamleler yaptı. Erdem Saker ve Erdoğan Bilenser‘in girişimde bulunduğu ancak yapımı Merhum Hikmet Şahin‘e kısmet olan yonca kavşak sıkıntıyı büyük ölçüde çözdü. Fakat, yıllar geçtikçe artan araç sayısına burası da yetersiz kaldı.

Değişik proje ilaveleriyle Acemler yonca kavşağını rahatlatma çabaları var.

Onlardan biri Oulu ve Stadyum yönünden gelen trafiği tüp geçitle yeraltına almaktı. O proje yargı kararı engeline rağmen Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tamamlanıp, hizmete hazır hale getirildi. Önceki akşam da bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş özel aracıyla buradan ilk geçişi yaparak test etti.

Fakat bölgedeki sıkıntı tüple ve zemin kavşak düzenlemeleriyle çözülebilecek gibi değil.

İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü kadar trafik yoğunluğu yaşanan bölgeye yeni kollar, viyadükler şart. Onlardan bir kısmını Stadyum bağlantı kolları oluşturuyor.

Çelik konstrüksiyonlu kollar uzunca süredir tamamlanamıyor. Kulağımıza gelen bilgiler, bu bölgedeki işi alan yüklenicinin belediyeden para alabildiği kadar iş yaptığı, kendi öz kaynağını kullanmadığı yönünde. Bu yüzden de Stadyum‘dan Mudanya, İzmir, Odunluk, Bursa yönüne geçiş sağlayacak eksik imalatlar bititirilemiyor.

Büyükşehir’in de mevcut yükleniciden hoşnut olduğunu sanmıyoruz. Stadyum ve Acemler’deki düğümlerin komple çözülmesi için bölgedeki bütün projelendirlimiş ve ihale edilmiş işlerin bitirilmesi şart.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, hem tüp hem de diğer kavşak düzenlemeleri için 25 milyon lira daha harcandığını açıklamış. Bir ara da burası için gerekli tüm imalatlara 500 milyon lira gerektiği belirtilmişti.

Kentin en sıkıntılı kavşağını çözmek için öyle görünüyor ki, daha çok para gidecek.

Çünkü; Acemler’de yapımı süren Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi hizmete girdiğinde, bölgenin trafik yükünü kestirmek mümkün değil. Ölçümleri altüst edecek verilerle karşılaşmak olası.

Kentin merkezindeki en büyük devlet hastanesi olacak kampüs bölgeye araç ve insan sirkülasyonunu da artıracak. Bu açıdan alınan tedbirleri hızlandırmak gerek. Çünkü; hastane projesi de ikmal ihalesiyle yeniden hız kazandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ