Demokrat Zafer

Türkiye’nin yeni bir umuda, dirilişe, ayağa kalkışa ihtiyacı var.

Memleket Parti Genel Başkanı Muharrem İnce, “17 Mayıs’ta dilekçemizi verdik. Şurada 2-3 ay geçti. Türkiye’de 52 ilde örgütlendik. 18 Eylül’de büyük kurultayımız var. O zaman hep birlikte seçime girme hakkını elde edeceğiz” dedi.

Memleket Partisinin Yalova İl Kongresi’ne Bursa’dan Aklan ve yeni ekibi tam kadro katıldı. Memleket Parti Bursa İl Başkanı Güner Aklan; “Partimizin Yalova kongresini büyük bir coşku ve yoğun katılım ile gerçekleştirdik. Yeni ekibe başarılar diliyorum.” dedi. 

Partisinin Yalova 1. Olağan il Kongresi’nde konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AK partiyi işaret ederek, Türkiye’nin 19 yıldır aymaz bir iktidar ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

“YALOVA CUMHURİYETİN YAZLIK BAŞKENTİ”

İnce, “Atatürk’ün Yalova’ya geliş tarihi 19 Ağustos 1929. Son ayrıldığı tarih 1 Şubat 1938. Bu 9 yıl içerisinde 330 günden fazla Yalova’da konaklamış. Cumhuriyetin yazlık başkentidir Yalova” dedi.

“TÜRKİYE AYMAZ BİR İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYA”

Kongrede, AK Parti iktidarını işaret ederek “Türkiye 19 yıldır aymaz bir iktidar ile karşı karşıya” diyen Muharrem İnce şunları söyledi:

* Cumhuriyetin temellerine dinamit koyan, Anayasası’nı rafa kaldıran, tarımını gerileten, eğitimini çökerten, komşuları ile kavgalı, sokakları mülteci dolu, umutsuz gençlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’nin yeni bir umuda, dirilişe,  ayağa kalkışa ihtiyacı var.

* Ülkeyi yoksullaştıran, kıskaca alan iktidarla, bu ülkeye umut olamayan muhalefetin inadına, onların aksine bir yemi umut, yeni çıkış için parti kurduk. Onun için yollardayız. Onun içinde Memleket Partisi diyoruz.

AK PARTİ İKTİDARINA YÜKLENDİ: UMUTLARIMIZI ÇALDILAR

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

* Gençler, ülkeyi terketmek yok. Bunun hayalini kurmak yok. Yabancı ülkelerle ilgilenmek yok. Bu sokaklar, kentler, köyler bizim.

Kuzey’imiz sele teslim okurken, insanlar boğulurken, Güney’imiz de cayır cayır ormanlarımız yanarken, böyle bir ortamda umutsuz olmayacaksınız.

Bu ülkede o ağaçları yeniden dikeceğiz. O sokakları biz temizleyeceğiz. Nehirlerimizi kirlettirmeyeceğiz. Gözlerimizi kurutturmayacağız. Ormanlarımızı yaktırmayacağız.

Üreteceğiz. Kendi buğdayını, pirincini, kuru fasulyesini üretmeyen bir ülkeden mutluluk çıkmaz. Bunların hepsini üreteceğiz

Hiçbir siyasi parti;  sinemadan, bilimden, sanattan, müzikten söz etmiyor. Bunlarda ihtiyacımız var.

52 ilde örgütlendik. 18 Eylül’de büyük kurultayımız var. Seçime girme hakkını elde edeceğiz.

Türkiye’nin barışmaya, ekonomiye, adil bir bölüşmeye ihtiyacı var.

Türkiye’nin namuslu bir basına ihtiyacı var. A Haber’de de Taliban’ın temsilcisi konuşuyor. Halk TV’de de konuşuyor. Ama ikisinde de Memleket Partisi haber olamıyor. Böyle basın olur mu. Onları da özgürleştireceğiz.

Türkiye bu kuşatılmışlıktan kurtulmak zorundadır. Türkiye’de bir RTÜK var. Yanan yeri gösterme deyip sönen yeri göster diyen.

Sel bölgesinde sadece AKP’nin suçu yok o selde bütün iktidarların suçu var. Dere yataklarına İmar izini verenlerin, projeyi çizenlerin, buraya izin verenlerin hepsi yargılanmalı.

Ormanlar konusunda aynı şeyi söyleyemem. Kim suçlu ülkeyi yönetenler suçlu. Yunanistan Türkiye’nin 6’da 1’i. Yunanistan da 44 uçak varsa ve sende bir tane uçak yoksa suçlusun kardeşim.

Kendine 13 uçak alacağına milletin, devletin ormanları için bunları söndürmek için uçak alacaksın. İtibardan tasarruf olmaz diyorsun. Ama ormanları cayır cayır yakıyorsun.

‘IBAN’ma 10 lira atsana’ devleti bu duruma düşürdüler. Ama Somali’ye 30 milyon dolar hibe yapıyor beyefendi. 30 milyon dolar. 85 milyondan topladığın para Somali’ye yaptığın hibe kadar etmiyor. Bu ne biliyor musunuz. Karısına elbise almayıp, sevgilisine yüzük almaya benziyor.

Önümüzdeki seçimde Memleket Partisi iktidar, bende Cumhurbaşkanı olursam İlk yapacağım iş Esat’a haber göndereceğim. Gel masaya oturalım.

Şam’a büyükelçi atayacağım. Sisi ile barıştın. Niye Esat ile barışmıyorsun. Bayramda Suriye’ye gidecek.10 gün sonra tekrar Türkiye’ye gelecek. O kapıları kapatırım bir daha geri gelemezsin. Yok öyle yağma.

Burası yol geçen hanı mı. Bayramda gidebiliyorsan, yılın 365 günüde memleketinde durabilirsin demek.

2004 yılında havai fişekler artılar. AB’ye giriyoruz diye. Meğer dünya bize giriyormuş.

Türkiye’nin 19 yıl boyunca hazinesinden çaldılar. Sandıktan oyumuzu çalgılar. Geleceğimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar.

PARTİYE KATILAN 92 KİŞİYE ROZET TAKTI

Memleket Partisi lideri İnce, konuşmasının ardından Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 92. yıldönümü nedeniyle partiye yeni katılan 92 üyeye rozet taktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ