Demokrat Zafer

Erzurum’un öz evladı Mahmut Arı

Erzurum’un önemli değerlerinden olan Ses Sanatçılığının yanında Türk Halk müziği Sanatçısı Mahmut ARI kimdir? Aslen Erzurum’lu olan Mahmut ARI yurtdışı emeklisi olan 9 çocuklu ailenin 3. çocuğudur. Daha küçük yaşlarda iken okul gecelerinde ve bölgedeki askeri gazinolarda sanat alanında hizmet vermeye başladı. Ardından Halk Eğitim merkezinde bir çok kültür ve sanat alanında eğitim aldı. Halk Oyunları Eğitimini gerçekleştirip çok küçük yaşlarda usta öğrenci oldu. İlerleyen zamanlarda ailesi ile İzmir’e yerleşen Arı müzik çalışmalarına burada da devam etti.

Mahmut ARI’nın sanat hayatı nasıl başladı? 1988 yılında Ege bölgesinde bulunan Ajans Beş kardeşlerin yapmış olduğu amatör ses yarışmasında Türk Halk müziği dalında birinci oldu. Ardından hemen bir yıl sonra 1989 yılında TRT İzmir bölge müdürlüğünün açmış olduğu amatör ses yarışmasında da ikinci oldu. Sahne hayatına başlayan ARI,İzzet Altınmeşe, kahramanlık türkülerinin duayeni Hasan Mutlucan, İbrahim Erkal, Aysun Gültekin, Semra Algül, Ali Kınık gibi bir çok sanatçıyı da sahnesinde ağırladı. Şuan da 3 tane Kültür bakanlığı Bandrollü albümü bulunmaktadır. Daha sonraki yıllarda vatani görevini yapmak için Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim alayına sonra da İstanbul Silivri ilçe Jandarma komutanlığında Bölük Çavuş olarak görevini şerefiye tamamladı.

Mahmut ARI sanat hayatının dışında başka hangi alanlarla ilgilenmistir? Mahmut ARI aynı zamanda İzmir Karabağlar Erzurum dernek başkanı, federasyon kültür başkanı, Ege Bölgesi ülkücü işler bölge başkanı vekili. Ülkü ocakları başkan yardımcısı MHP ilçe yönetim kurulu üyesi daha sonra MHP ilçe danışma kurulu üyesi çağrı radyo FM program sunucusu, Ege manşet gazetesi köşe yazarlığı, Avrasya gazetesi köşe yazarlığı ve bunu tamamlandırmak adına İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ ÖDÜLÜ sahibidir. Kültür bakanlığında KÜLTÜR PROJE si kendisine aittir. Mahmut ARI şimdilerde TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI sayın Fatih Şimga’nın baş danışmanı olarak devam etmektedir. Ayrıca 57. hükümet döneminde Ulaştırma Bakanı MHP genel başkanı yardımcısı sayın Dr. Oktay Vural’ın seçim ekibinde 3 dönem çalışarak 2000 yılında sayın bakanımızın direktifiyle Ulaştırma bakanlığı TCDD İzmir Liman işletme müdürlüğünde 5510 sayılı yasa kapsamında sendikalı kadrolu devlet personeli olarak çalışmaktadır. Emsal Ersoy

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ