Demokrat Zafer

Bakan Çavuşoğlu’nun Nilüfer için söylediği ‘en geri kalmış ilçe’ sözlerine, Erdem cevap verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 2019 yılında Bursa’nın Nilüfer ilçesi için “en geri kalmış ilçe” sözlerine, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem cevap verdi. Erdem, Bakan’ın sözlerini “talihsiz” olarak değerlendirdi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2019 yılında Bursa’yı ziyareti sırasında Nilüfer ilçesi için “Mesela bir büyükşehir olan Bursa’ya gidiyoruz. Siz de gidin bakın Bursa’ya. Hiç sormadan dolaşın kendiniz, yani en geri kalmış ilçesi Bursa’nın neresi bulacaksınız. Sormadan bak Nilüfer, ismini veriyorum. Kendiniz dolaşın, diyeceksiniz ki burası Nilüfer. Çünkü burası belediyecilik bakımından en geri kalmış yer.” sözlerini sarf etmişti. Çavuşoğlu’nun bu sözlerinin yeniden gündem olmasıyla beraber, Nilüfer sosyal medyada saatlerce ülke gündeminde trend topic olmuştu. Çavuşoğlu’nun bu sözlerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem değerlendirdi.

Nilüfer, İnsani Gelişme Endeksi’nde 8. sırada

Çavuşoğlu’nun bu sözlerinin talihsiz olduğunu ve sosyal medyayı da ciddi anlamda meşgul ederek trend topic olduğunu söyleyen Erdem, “Çok talihsiz bir açıklamaydı zaten o tarihlerde de biz bununla ilgili gerekli düzeltmeleri yapmıştık. Ama tabi dünkü söylemlerden sonra halk gerekli cevabı verdi diye düşünüyorum. Yani Nilüfer’in nasıl yaşanılabilir bir ilçe olduğunu sadece biz söylemiyoruz aslında. İnsani Gelişme Vakfı’nın senelerdir yapmış olduğu araştırmalar var. Mesela 2020 yılında İnsani Gelişme Endeksi’nde Nilüfer Belediyesi diğer ilçe belediyeleri arasında ilk 8’de yer alıyor. Daha önceki yıllarda ilk 6, ilk 5 gibi sıralamalar içerisinde de yer aldık. Ama  Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Çankaya gibi, İzmir’de Konak, Karşıyaka gibi ilçeler ki ilk 10’da zaten sosyal demokrat ilçe belediyeleri var. Aynı zamanda illerle ilgili de çok ciddi bir başarı elde ediyoruz. Yani gerçekten sosyal demokrat belediyeler bir tarih yazıyorlar bu dönemde. Ki biz 20 yıldır Nilüfer’i bu şekilde nereden nereye getirdiğimizi Bursalı vatandaşlarımızın hepsi gayet iyi biliyorlar.” dedi.

Vatandaşlar bütün Bursa’yı Nilüfer gibi görmek istiyor

Nilüfer’de daha önce belediye başkanlığı yapmış olan ve son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey’e seçimler sırasında vatandaşların “Bizi de Nilüfer gibi yapacak mısın?” sorularını sorduğunu ifade eden Erdem, Nilüfer’in vatandaşlar açısından kültür, sanat, eğitim ve yaşam anlamında tercih edilen bir ilçe olduğunu söyledi. Erdem, sözlerine şöyle devam etti:

“Nilüfer gece nüfusunun en yoğun olduğu ilçe. Yıldırım’dan, Osmangazi’den, Gürsu’dan, Kestel’den vatandaşlarımız buraya geliyorlar sosyal hayata. Gece sinemaya mı gidecekler, eğlenceye mi gidecekler, tiyatroya mı gidecekler ne derseniz… Yiyecekler, içecekler, her türlü hizmetleri alacaklar burada alıyorlar. Gece nüfusunun burada en az 1-2 milyon civarında olduğunu düşünüyorum Nilüfer Belediye Başkanı olarak. Dolayısıyla bizim burası gerçekten yaşanabilir bir kent.”

Mevlüt Çavuşoğlu’nu Nilüfer’i gezmeye davet ediyorum

Bütün belediyelerde olduğu gibi kendilerinin de eksiklerinin olabileceğini ama asla yaşanılamaz, asla geri kalmış bir ilçe olmadıklarını vurgulayan Erdem, “Dolayısıyla ben Mevlüt Çavuşoğlu’nu buraya davet ediyorum, Nilüfer’i gezmeye davet ediyorum. Birlikte Nilüfer’de neler yaptıklarımızı kısacada olsa anlatmak istiyorum. Eğer Bakanımızın bununla ilgili zamanı olursa seve seve onu ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı da ifade etmek istiyorum.” sözleriyle Çavuşoğlu’nu Nilüfer’e davet etti.

“Birçok siyasi parti temsilcisi bölgemizde ikamet ediyorlar”

Son yerel seçimlerde yüzde 62 gibi büyük bir oy farkıyla seçimi kazandıklarını ve oy verenler arasında CHP, İYİ Parti, MHP, AKP ve Saadet Partisi seçmeninin de olduğunu söyleyen Erdem, bunun sebebini ise vatandaşların Nilüfer’deki hizmetleri görerek destek vermeleriyle açıkladı. Ayrıca Erdem, birçok farklı siyasi parti temsilcisinin, bürokratın, iş insanının Nilüfer’de ikamet ettiğini açıkladı.

Nilüfer Belediyesi, Büyükşehir’in yapmadığı işlerden sorumlu tutulabiliyor

Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine ait sorumlulukları olduğunu belirten Erdem, bu noktada bazen yetki karmaşasının da yaşandığını ifade etti. Bazın durumlarda vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan işler için Nilüfer Belediyesi’ne şikayette bulunduğunu söyleyen Erdem, “Büyük olan yollarda, 12 km üzerindeki yollarda sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi eğer o alanda çalışma yapmadıysa vatandaşlarımız her alandaki işin Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacağını düşündüğü için bize gerekli şikayetlerde bulunuyorlar. Aslında bu yetki karmaşalarını ortadan kaldırmak lazım yasal düzenlemelerle. Bir ilçede her yolun, her alanın sorumluluğunun o ilçeye ait olması gerekiyor. Alt yapı tabi BUSKi’ye ait yani Büyükşehir Belediyesindedir. Ama üst yapılarla ilgili tüm sorumlulukların ilçe belediyeleri tarafından yapılması gerekiyor. Bu sefer kargaşadan dolayı Büyükşehir’in yapmadığı hizmetlerden dolayı bizi sorumlu tutuyorlar. Belki bizim yapmadığımız işlerden dolayı da Büyükşehir’i sorumlu tutanlar vardır ama. Bize daha çok bununla ilgili sorun geliyor.” dedi. Erdem sözlerini şöyle bitirdi:

“Ben vatandaşlarımızın Nilüfer’de yaşamaktan büyük mutluluk duyduğuna inanıyorum. Zaten bir sloganımız daha vardı. Nilüfer’de yaşamak bir ayrıcalıktır diyorduk şimdi de gülümseyin Nilüfer’desiniz diyoruz. Biz vatandaşlarımızı gülümsetmeye devam edeceğiz.”

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ