Demokrat Zafer

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda herkes ‘Bu memlekete huzur geldi’ diyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu‘nun açıklamaları şu şekilde:

* Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece tv ekranlarından değil alandan da gözlüyoruz. Bütün arkadaşlarım Türkiye genelinde olağanüstün bir çaba harcıyorlar. Türkiye coğrafyasını her yerine gidiyorlar bizzat vatandaşı dinliyorlar aynı zamanda çözümlerimizi de anlatıyorlar.

* Hepsinden ortak talebim bütün il , ilçe başkaları, kadın ve gençlik kolları herkesten ortak talebim söylediğimiz her sözü gittiğiniz her yerde dillendireceksiniz. Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı. Biz Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye hazırız diyeceksiniz özgüvenle.

* Halktan kopuk bir insanın bu feryadı dinleme, bu feryadın getirdiği sorunları çözme gibi bir düşüncesi olamaz. Onlar Lale Devri’nde yaşıyorlar.

* İktidar olduğumuzda göreceksiniz bütün Türkiye’de ilk bir ay içinde herkes ‘Bu memlekete huzur geldi’ diyecek. 6 ayda bütün çarklar dönecek. Herkes üretecek, herkes kazanacak.

* Bir çiftçimiz hapse girdi, İbrahim Kaya. Tarım Kredi Kooperatifi’nden mazot ve gübre alıyor, bankadan kredi çekiyor, fakat ödeyemiyor. Ankara’ya geliyor, otelde yakalanıp tutuklanıp hapse atılıyor.

* ‘Faizleri indireceğim’ diyorsun. Çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi? Hayır. Esnafın, çiftçinin faiz borcunu sileceksin.

* Kadınların haklarını savunuyorum. Yüzde cinsiyet kotası önergesi teklifi verildi. Bakalım hangi parti kabul edecek, hangisi etmeyecek.

* Üç işçi konfederasyonu ortak bir görüşü deklare ettiler. ‘Asgari ücret emeğe gösterilen saygının ölçüsüdür, pazarlık ücreti değildir’ diyorlar.” Üçünün de görüşüne katılıyoruz. Kendilerine destek veriyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ