Demokrat Zafer

Şehri turist gibi ziyaret eden muhalefet partisi genel başkanı, İzmir’in hangi derdine derman olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de “Deprem Konutları Teslim Töreni”nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Rabbim milletimizi ve ülkemizi bu tür afetlerden muhafaza eylesin diliyorum. Ülkemiz dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik afet müdahale sistemine sahiptir. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık. Hiç kimseyi sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Kaybettikleri canların ve yıkılan evlerin acısını yaşayan vatandaşlarımızın iaşe peşinde ilave sıkıntılara sokmadan her meselelerini çözdük. İzmir depreminin ardından toplam 5074 konut yapma kararı aldık. 1 yıl içinde teslim etmeye başlama sözü verdik. Bugün ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler, AK Parti’yiz. Bizler söz veririz, sözümüzü tutarız.  Son kabine toplantımızın ardından İzmir’de yaptığımız deprem konutlarının ödeme tutarları ve vadeleri ile ilgili bilgileri paylaştık. 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları 220-260 bin lira bedelle sahiplerine veriyoruz. 2 yıl ödemesiz, toplam 20 yıl vadeli ödemeli planına göre, taksitler 2+1 için aylık 740 liradan, 3+1 konut taksitleri ise aylık 1020 liradan başlayacak.

Depremin ardından sadece bu felaketin yol açtığı yaraları sarmakla kalmadık. İzmir’de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdık. 9 yıldır İzmir’de riskli belirlenen 20 bine yakın binayı yıkmış, projeleri başlatmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini rıza ve yerindelik esasına göre yürütüyoruz. Bugüne kadar 30 bin 456 konutun inşasını başlattık, önemli bir kısmını tamamladık.

Türkiye son 120 yılda 80 bin insanını depremlerde kaybetmiş bir ülkedir. Her yıl 20-25 kere büyüklüğü 5’ten fazla deprem yaşıyoruz. Bu depremlerin büyük bir kısmı da eskiden bilinen fay hatları üzerinde gerçekleşiyor. Deprem öldürmez, bina öldürür gerçeğine uygun şekilde, 81 ilimizin tamamında riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz.

“ALSANCAK MUSTAFA DENİZLİ STADI’NI AÇIYORUZ”

Bir müjde de vermek istiyorum. Bugün Alsancak’taki 14 bin kişilik tribüne sahip, 101 milyon lira yatırım bedeli olan yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını da Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlediğimiz bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

YEREL YÖNETİME TEPKİ

Bu güzel manzaranın kimi kifayetsiz siyasetçiler tarafından gölgelenmesine izin vermeyeceğinize inanıyorum. Cumhuriyetimizin bu güzel şehir için biz elimizden geleni elbette yapacağız. Bununla birlikte şehrin yerel yönetimlerdeki çeyrek asırlık ihmalini de içimiz acıyarak takip ediyoruz. Son sel felaketinde ortaya çıkan tabloyu en iyi sizler biliyorsunuz. Şehri turist gibi ziyaret eden muhalefet partisi genel başkanı, İzmir’in hangi derdine derman olacak talimatı vermiştir? Belediyelerin sorumluluğunda olan, çözüm üretilmeyen hususların suçunu hükümete açma cinliği dışında yaptıkları iş var mı? Seçimlerde verdikleri sözleri alt alta yazın, bakın. Neredeyse sıfıra yakın bir vaat gerçekleştirme tablosu göreceksiniz. Amacım siyasi polemik değildir. Sadece İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum.

İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımlar yerine felaketi seyredenler bu güzel şehrin geleceğini aydınlatamaz. İzmir Körfezi’nin kirliliği belediyenin görevi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ