Demokrat Zafer

Pazardan topladıkları atıklardan kompost yapmayı öğrendiler

Nilüfer Belediyesi’nin, basit kompost üretim teknikleri etkinliğine katılan gönüllüler, organik atıklardan kompost elde etmeyi öğrendi. Pazar alanından topladıkları atıkları kompost ünitesine aktararak kompost üretiminin aşamalarını gören katılımcılar, kendilerine verilen eğitim sayesinde de evde kendi kompost gübrelerini hazırlayabilecek.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında çevrenin korunması, atıkların azaltılması ve geri dönüşümüne yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Nilüfer Kent Konseyi gönüllülerinden oluşan grup, düzenlenen etkinlikte topladıkları pazar atıklarından, kompost yapmayı öğrendi.

İlk olarak Konak Kapalı Pazar Alanı’na giderek, lahana, pırasa, marul, karnabahar gibi çeşitli sebzelerin atıklarını kendi elleriyle toplayan katılımcılar, daha sonra topladıkları atıkları Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları’nda yer alan “Kompost Evi”ne getirdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bülent Barış Aşık, burada yaptığı sunumda katılımcılara evde basit kompost hazırlama teknikleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

Kompost, kompostun faydaları, kullanım alanları ile çeşitleri, kompost aşamaları ve yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Aşık, evde kompostlaştırma çalışmalarını da paylaştı. Katılımcılar edindikleri bilgiler sayesinde, Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün kendilerine verdiği bokashi kompost kovasında, evlerinde organik atıklardan kendi kompostlarını hazırlayabilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ