Demokrat Zafer

Gemlik Gençleri İYİ Yolda!

Geçtiğimiz aylarda kuruluş aşamasını tamamlayan İYİ Parti Gemlik Gençlik Kolları artan ulaşım zamları, Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri, kadına şiddet ve toplumsal politikalar hakkındaki basın açıklamalarıyla; Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk’ü Anma Haftası fotoğraf sergisi, organizasyon bütünü Bursa’da olan iklim değişikliği farkındalık yürüyüşü, Genç Girişimciler İnisiyatifi, Gemlik’in ve gençliğin sorunlarını ele alan parti üst yöneticilerinin de katıldığı akademik ar-ge toplantılarıyla Gemlik’te aktif rol almaya devam ediyor.

İYİ Parti Gemlik Gençlik Kolları üyelerinin ARGE çalışmalarını yürüttüğü, danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi mezunu, Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet alanında yüksek lisans eğitimi gören Psikolojik Danışman Büşra Kürkçü’nün yaptığı bir farkındalık çalışmasıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ nde yine sahalardaydı. Kadına şiddet ile ilgili farkındalık oluşturabilmek için “Değişim Dilde Başlar”, “Şiddet Dilde Başlar” sloganıyla dijital medyada ve Gemlik’in farklı lokasyonlarında broşür astı.

İYİ Gençlik farkındalık çalışmasının amacını şu şekilde özetledi: Toplumsal cinsiyet rolleri ile kadın ve erkekleri herhangi bir kalıba sokmaya çalışmak, şiddetin temelini oluşturur. Bu rollerde erkeğe düşen rol güç sahibi ve iktidar olmak iken kadın pasif, kontrol altında tutulması gereken bir varlık olarak konumlandırılır. Bu kalıpları kırmadan, toplumumuzu kangrene çeviren şiddet döngüsünü kırmak imkansızdır.

“Dil, düşüncenin evidir.” Bu yüzden şiddetle mücadeleye en önce dilden, bununla beraber zihinlerimizden başlayarak karşı çıkmalıyız diye düşünüyoruz. Önyargılarımızı, dilimize yerleşen basmakalıp zincirleri kırdığımızda tahakküm temelli değil eşitlikçi ve özgür bir toplum inşa edebiliriz. Tam da bu yüzden şiddet dilde başlıyorsa, değişim de dilde başlar diyoruz.

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz yaptığı açıklamada “25 Kasım Kadına Şiddete Yönelik Mücadele Günü’nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum. Bu anlamlı projeye emek veren tüm genç kardeşlerime teşekkür ederim. Kadına şiddete hayır!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ