Demokrat Zafer

YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN GENÇLERE YÖNELİK ÜÇ YATIRIMI CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

“Mutlu yarınlar mutlu gençlerin ellerinde şekillenir” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, gençlerin geleceğe güvenle bakmaları, eğitim, spor, sanat anlamında kendilerini geliştirecek imkanlar bulmaları için gençlik yatırımlarına hız verdi. Yıldırım Belediyesi, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yatırımlarıyla, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik ve Yerel Yönetimler Yarışması ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

YILDIRIM’IN GENÇLİK YATIRIMLARINA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖDÜL

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın yerel yönetimler arasında düzenlediği ‘Gençlik ve Yerel Yönetimler’ yarışması sonuçları Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festival’de açıklandı. Yarışmaya Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yatırımlarıyla katılan Yıldırım Belediyesi, ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ dalında ödüle layık görüldü. Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu ödülü Yıldırım ve Yıldırımlı gençler adına aldığını vurguladı.

BURSA’NIN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNDE YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞİYOR

Elde ettiği başarıları ve rekorlarıyla dünya spor tarihine geçerek Türkiye’nin gururu olan Naim Süleymanoğlu’nun isminin yaşatıldığı Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gençlere 11 branşta, 20 antrenörle, 365 gün spor eğitimi veriliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Başarı, azim ve çalışkanlığı ile gelecek kuşaklara ilham olması ümidiyle milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adını Bursa’nın en büyük spor kompleksinde yaşatıyoruz. 40 bin metrekarelik alandaki modern tesisimiz, Bursa’nın en büyük spor kompleksi olma unvanına sahip. Tesiste 2 bin 500 kişilik spor salonu, karate ve tekvando salonu, boks ve kick boks ringleri, fitness salonları, olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonları, güreş salonu, hamam ve sauna, bireysel oyun salonları, masa tenisi salonu, satranç salonu, halter salonu, özel eğitim salonu, kütüphane ve kafeterya bölümü bulunuyor. Burada çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturarak Yıldırım’da yeni Naim’lerin yetişmesine öncülük ediyoruz.”

7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

‘Geleceğimizin Değerini Biliyor, Gençlerimize Hizmet Ediyoruz” felsefesiyle kültür sanattan spora hayatın her alanında hayallerine giden yolda gençlerin yanında olan Yıldırım Belediyesi, 7-24 açık olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’si ile ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor. Açıldığı günden bu yana Yıldırım’ın eğitim ve kültür yaşamına yeni bir soluk kazandıran kütüphane, 20 bini aşkın eseri bünyesinde barındırıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kütüphane hakkında şu bilgileri verdi: “Uyumayan Kütüphanemiz, 300 kişilik kütüphane alanı, özel okuma alanları, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, kafeterya, dinlenme alanları, özel ikramları ve kolay lokasyonu ile yalnızca Yıldırımlı gençlere değil tüm Bursalı gençlere hizmet veriyor. Sesli kitap hizmeti, sınırsız internet hizmeti de bulunan kütüphanemiz ilk 8 ayda 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.”

HAYALLERE AÇILAN KAPI: YILDIRIM SOSYAL İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Yıldırım Belediyesi, istihdama katkı sağlamak, toplumun dezavantajlı kesimlerini istihdama kazandırmak, gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak için birçok çalışma yürütüyor. Bu kapsamda hizmete giren Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, grafik tasarım atölyesinden konfeksiyon atölyesine gençlere birçok olanak sağlayarak onları hedeflerine ve hayallerine  yaklaştırıyor. Merkezde birçok ücretsiz teknik eğitim kursları da veriliyor. “Bursa için hem ulusal hem de uluslararası alanda rekabet edebilecek bir konumda yer alan başta otomotiv olmak üzere, tekstil ve makine sektöründe nitelikli eleman yetiştirmek için ‘Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’mizde gençlerimize hem meslek öğretiyor hem de iş sahibi yapıyoruz” diyen Başkan Yılmaz gençlere katkı sunacak çalışmaların öncelikleri olduğunun altını çiziyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ