Demokrat Zafer

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın aksayan önemli ulaşım projeleriyle ilgili TBMM’de yapılan konuşmaların detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın aksayan önemli ulaşım projeleriyle ilgili TBMM’de yapılan konuşmaların detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

TBMM’de… 2022 bütçesini görüşen Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü toplantıya katılan milletvekilleri arasında AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de vardı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bursa’nın treni için YHT demeyi sürdürdüğü sunumunun ardından Esgin söz aldı ve Mudanya Treni’ni anımsatarak başladı:

“Seçim bölgem Bursa raylı sistemlerde cumhuriyet tarihi boyunca ihmal edilmiş şehirdir. 1891’de Bursa’dan Mudanya’ya kadar 42 kilometre raylı sistem hattıyla yolculuğun ve taşımacılığın başladığı Bursa’da tarihler 1948’i gösterdiğinde, CHP döneminde, ne yazık ki bu hikâye bitmiştir ve Ak Parti dönemine kadar hiç açılmayacak şekilde kapanmıştır.”

Ardından…

“Ancak Bursalıların yüreğinde bir yara bıraktı” deyip ekledi:

“Demiryolu bir yolun, bir mevkinin ismi artık. İstasyonlar nostaljide kaldı. Bir de tebessüm ettiren hikayeleri kaldı, trenin.”

Bu noktada…

“Şükürler olsun, AK Parti dönemimizde bu hikâye tekrar başlıyor ve süreç devam ediyor” dedikten sonra devam etti:

“Bir gecikme var, bunu kabul etmek durumundayız, ama önümüzdeki süreçte hızla kapatılması yönündeki Bakanlığımızın iradesine ben teşekkür ediyorum.”

Sonra da…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bakıp şunu söyledi:

“Bursa’nın bundan sonra hiçbir şekilde zaman kaybına tahammülünün olmadığını eklemek istiyorum.”

Yollar için de mesaj verdi:

“Evet, Covid’e rağmen Bilecik-Yenişehir arasındaki yolumuz devam ediyor, dağ yolu olarak ifade ettiğimiz yolumuzda Doğancı Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Gemlik-Mudanya sahil yolumuzda çalışmalar devam ediyor. Bundan dolayı müteşekkirim.”

Uyarı da yaptı:

“Orhaneli Yolu’nu Bursa’nın çok uzun yıllardır bekliyor. Kapıkaya mevkiindeki 4,5 kilometrelik ve 500 metrelik 2 tünelin bir an önce ihalesinin yapılması Bursa halkının beklentisi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ