Demokrat Zafer

Marmara ve Bursa 7 şiddetindeki bir deprem için hazırlanmalı

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Marmara Bölgesi’nde deprem beklendiğini belirterek, “Marmara Denizi içerisinde sismik boşluk olarak adlandırılan yerde oluşabilecek bir depremin büyüklüğü 7 civarındadır. Bu şiddette bir depremi Marmara Bölgesi’nin çevresindeki illerin hissetmesi kuvvetle olasıdır” dedi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, art arda meydana gelen 6,4 ve 6,3 büyüklüğündeki İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletindeki depremin ardından İran ve beklenen Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“BURSA DEPREME HAZIRLIKLI OLSUN”

Marmara ve Bursa için deprem riskinin yıllardır sürdüğünü belirten Engin Er, çağrıda bulundu.”Bursalılar depreme hazırlıklı olsun” diyen Engin Er,”Her zaman deprem olabilir. Deprem olacak gibi davranmalıyız. Marmara Denizi’nde bugün yarın büyük bir deprem bekliyoruz ” dedi. Bilimsel çalışmaların Marmara Denizi’nde 7’nin üzerinde bir depremin olabileceği yönünde bilgiler verdiğini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er,”Yakın zamandaki depremleri göz önüne alarak dikkatli ve uyanık olunmalıdır ” şeklinde konuştu.

İRAN’DA ART ARDA 2 DEPREM

İran’ın güneyinde 6,4 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğine değinen Engin Er, art arda gelen depremin 18 kilometre ve 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti. Engin Er, geniş alanda hissedilen depremin çevre iller ve komşu ülkelerde Umman ve Suudi Arabistan‘ın bazı bölgelerinde de sarsıntının hissedildiğine dikkat çekti.

AKTİF FAY HATTI İÇİN TEDİRGİN EDEN AÇIKLAMA

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, yaptığı açıklamada, fay hattının aktif ve diri olduğuna dikkat çekti. İran depreminin Umman Denizi’nden İran ve Irak ile ülkemizde Bingöl’e kadar aynı diri fay hattı üzerinde meydana geldiğini söyleyen Engin Er, şöyle devam etti: “Tarihe baktığımızda görüyoruz ki, 2017 yılında Irak – İran sınırında bir bölgede 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.Bu depremde yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirmişti. Özellikle bu fay hattı üzerinde İran’ın Kirmanşah eyaletinde 6 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bingöl’ün Karlıova ilçesine doğru uzanan diri fayların deprem etkileri vardır. Bu etkiler de fay hattında yani bölgede bir daha deprem olması beklenmektedir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ