Demokrat Zafer

2050’de nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruz?

Önce gezegenin sınırlarını, sonra da tüm canlılarla ve birbirimizle aramızdaki bağları fark ettik. Şimdi birlik içinde yeni bir yaşam kültürü oluşturma zamanı…

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2021 seçkisi ile 1-5 Aralık tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net’te çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Her sene olduğu gibi değişimin öncülerine ışık tutan belgeseller izleyicilerle buluşacak.

SYFF, sürdürülebilir bir yaşam kültürü için insanlık olarak birlikte hareket etmenin hayati önem taşıdığı ve değişimi gerçekleştirmek üzere her birimizin katkısının çok değerli olduğu bu dönemde, topladığı hikâyelerle bunu başarabileceğimize dair güvenimizi canlı tutmaya davet ediyor. Seçkide yer alan belgeseller, yaratıcılık, niyet, azim ve çeşitlilikle şekillenen bir gelecek olasılığını gözler önüne seriyor. Bu gelecek çok uzak değil; onu 2030 yılına kadar atacağımız adımlar belirleyecek. 2050’de nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruz ve bunu yaratmak için birlikte ne yapabiliriz?

SYFF2021 seçkisi, birey, aile, kurum, sektör ve toplum ölçeğinde değişimin örneklerini aktarıyor; kaosun içindeki dinginliği, krizin içindeki umudu, karmaşanın ortasındaki adaptasyonu, çaresizliğin güce dönüşmesini gösteren belgesellerle gerçekleşmekte olan dönüşümü gözler önüne seriyor. 2021 seçkisi, öne çıkan Sistem Değişimi, İşiyle Dünyayı Değiştirenler, İklim İçin ve Suyu Düşünenler temaları ile izleyicileri dünyanın farklı yerlerinden ilham verici hikâyelerle buluşturuyor.

Festival, takipçilerini filmlerin ardından kendi hikâyelerini yaratanları ve yaratmak isteyenleri buluşturan söyleşi etkinlikleri düzenlemeye davet ediyor. Söyleşi organizasyonları için Surdurulebiliryasam.net adresinde açıklanacak programdan kayıt yapılabilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ