Demokrat Zafer

Türk Eğitim-Sen’in her üyesi bizim için değerli ve bir o kadar da ayrıcalıklıdır

Türk Eğitim Sendikası Bursa 2′ Nolu Şubede kongre heyecanı. Mevcut başkan Fatih Gümüş’ün güven tazelediği kongrede Divan Başkanlığını Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Katip Üyeliklerini ise Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, Türk Yerel Yönetimler Bursa Şube Başkanı Muhammed Yılmaz yaparken, kongreye Büyükşehir Başkanvekili Süleyman Çelik, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Osman Şahin ve İzzet Şenocak, MHP Gürsu İlçe Başkanı Tahir Akdağ ve MHP İlçe Başkan Yardımcıları katıldı. Corana nedeniyle kongreye katılamayan Başkan Fatih Gümüş telefonla salona bağlanarak; “Bu kutlu günde sizin aranızda olmak isterdim, 1,5 yıldır kaçtığımız corana illeti döndü dolaştı beni buldu. Allah zor günümüzde inandığımız yolda zaferi bize kılsın.” dedi.

Kongrede Büyükşehir Başkanvekili Süleyman Çelik, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı bir selamla konuşması yaptı. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanvekili Osman Çokakoğlu’da yaptığı konuşmada;

“Sayın Divan,

Kıymetli misafirlerimiz,

Basınımızın değerli temsilcileri,

Üye ve delege olarak Türk Eğitim-Sen bayrağını dalgalandıran, Türkiye sevdamızı gelecek nesillere taşıyacak mücadele ve yol arkadaşlarım,

Hepinizi en içten duygularımla, sevgi ve saygıyla selâmlıyorum.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şubemizin 3. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Gönül isterdi ki bugün bu konuşmayı şube başkanımız Fatih Gümüş yapsın. Hepimizin sendikal mücadele içerisinde yıllardan beri tanıdığı, “alo” dediğimiz an yanımızda olan başkanımızın covid testi pozitif çıktığı için maalesef aramızda olamayacak. Sizlere selamlarını iletiyorum. Umarım tez zamanda sağlıkla aramıza dönecektir.

Yakın tarihinin en sıkıntılı ve zor günlerini yaşayan Türk memur hareketinin kalbi bugün burada atmaktadır.

Türk Eğitim-Sen, milli birlik ve kardeşliğimizin sigortası,

Devlete ve bayrağa eşsiz sevgi ve sonsuz sadakattir.

Bu ruha inanmış kadrolar bugün buradadır ve göreve hazırdır.

Bugüne kadar sendikal mücadelemizde pek çok zorlukla karşılaştık.

Ancak, mücadele arkadaşlarımız için yaptığımız ve yapacağımız fedakârlıklarda hiçbir zaman sınır tanımadık. Bundan sonra da “Hak, haklının olsun.” anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz.

Saygıdeğer Misafirler;

Artık ehliyetsiz, liyakatsiz, sorumsuz zihniyetin; elinde tuttuğu yetki gücünün sona ermesi elzemdir. Türk memurunun refaha ermesi için bu şarttır.

İçimizde sönmez bir kuvvet ve ateş kaynağı olan millet aşkıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’i önce Bursa’mızda sonra tüm Türkiye’de yetkili kılacağız.

Bizleri kimse doğruya doğru; yanlışa yanlış demekten alıkoyamayacak. Bizleri başarıya götürecek şey; haklılığımız, kararlılığımız ve azmimiz olacaktır.

Savunduklarımızı ve taleplerimizi, hiçbir çıkar ve beklentinin pazarlık malzemesi olarak görmedik, görmeyeceğiz. İşte bu sendikal duruşumuzla da sadece üyelerimizin değil bütün toplumun ve hatta sevmeyenlerimizin dahi itimat ve teveccühünü kazandık.

Değerli arkadaşlar, Kıymetli misafirler,

Her geçen yıl üye sayımızı artırmanın kıvancını yaşıyoruz. Bugün itibariyle 3700 ü aşan üye sayımızla huzurlarınızdayız.

Türk Eğitim-Sen’in her üyesi bizim için değerli ve bir o kadar da ayrıcalıklıdır. Bunca değerli üyenin arasından seçilerek bugün buraya gelen sizler, her alanda sendikamızı ve arkadaşlarımızı temsil edecek ayrı birer değersiniz.

Bugün 135 delege arasından şube yönetimini ve zorunlu organlarını seçmek durumundayız. Takdir edersiniz ki tüm delege arkadaşlarımızın yönetim ve zorunlu organlarda görev alması sayı itibarı ile mümkün değildir. Bu nedenle kullanmış olduğunuz her oy ile seçilecek arkadaşlarımıza görev ve yetki vermiş olacaksınız.

Bu vesileyle,

  1. Olağan Genel Kurulumuzun başta Türk Eğitim-Sen camiamız olmak üzere tüm kamu çalışanlarına ve Türk milletine hayırlar getirmesini dilerim.

Şubemiz yönetimine ve diğer organlara seçilecek arkadaşlarıma başarılar diler, bugüne kadar beraber çalıştığımız arkadaşlarıma da teşekkür eder, saygılar sunarım.

Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ