Demokrat Zafer

‘Sandıklar bugün tekrar açılsın…’

Önümüzdeki seçimlerde vatandaşın oyuna sahip çıkmak için şimdiden hazırlık yaptıklarını belirten Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, 2019 yerel seçimlerini sandıkta kazanıp, tutanakta kaybettiklerini söyledi. Bozbey, Bursa’nın yeni sanayi alanına ihtiyacı olmadığını da vurguladı.

Hatice DAL    olay.com.tr

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey, Olay Medya’yı ziyaret etti.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Bozbey, 2019 yerel seçimlerinden, Bursa’nın sorunlarına kadar birçok konuyu değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinde yaptğı adaylık açıklamasının erken olduğu eleştirilerine cevap veren Mustafa Bozbey, “Genel Başkanımız yaptığı adaylık açıklamasıyla hem Bursalılara hem de partililere bir mesaj verdi. 2024 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için hazırlıklarınızı şimdiden yapın mesajını aldık” dedi.

“2023 SEÇİMLERİ ÇOK ANLAMLI”…
2023 genel seçimlerinin Türkiye için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Bozbey, “Önümüzdeki seçim öyle bir seçim olacak ki ya Ortadoğu ülkesi olacağız ya da Anadolu kültürüyle yüzünü batıya dönmüş demokrasi, özgürlük ve adaletin olduğu bir yapıya dönüşerek yol alacağız” dedi. Bundan sonra yapılacak tüm seçimlerde vatandaşın oyuna sahip çıkmak için şimdiden hazırlık yaptıklarının altını çizen Bozbey, “Çünkü son yerel seçimde çok net bir şekilde gördük ki, tutanağa sandıktan çıkan oy yazılmıyor. Seçim sandıkta kazanılmıyor, tutanakta kazanılıyor. Bundan sonra yapılacak her seçimde sandıktan ne çıkıyorsa tutanağa o yazılsın diye mücadele vereceği” ifadelerini kullandı.

“SANDIKTA KAZANDIK TUTANAKTA KAYBETTİK”…
2019 Yerel Seçimlerinden sonra itiraz edildiğini ancak kabul edilmediğini de hatırlatan Bozbey, “Sandıklar bugün tekrar açılsın. Seçimi kazanırdık ve 60 bin oy fark atardık. Sandıkta kazandık, tutanaklarda kaybettik. Bursa’nın birçok ilçesinden ve farklı sandıklardan birçok bilgi geldi. Önde çıktığımız sandıklardaki oylarımız AK Parti’ye yazılmış. Bazı sandıklarda partilerimiz tarafından engellenmiş bazılarında ise engellenememiş” şeklinde konuştu.

‘Yeni sanayi alanına ihtiyaç yok’
Tüm belediyeler tarafından katılımcı bir anlayışın benimsenmesi gerektiğine dikkat çeken Bozbey, “Yıllardır söylüyorum; plansız kentleşme, plansız yapılaşma, plan olmadan hayata geçirilen uygulamalar kenti bu hale getirdi. Trafik çilesi, çevre kirliliği yer altı sularının zarar görmesi. Bunların hepsinin nedeni plansızlık” diye konuştu. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa’da yeni sanayi alanlarına ihtiyaç olmadığının da altını çizen Bozbey şöyle konuştu: “Sanayiye önceden dur denmesi gerekiyordu. Yeni sanayi alanlarına ihtiyaç yok. Seçim döneminde sanayi alanlarının yüzde 35’i boştu. Hala daha Mustafakemalpaşa’daki sanayi bölgesi boş. Yeni bir sanayi bölgesi yerine mevcut sanayiyi rehabilite edebilecek ve katma değeri yüksek bir yapının oluşması lazım. Pandemide toprağın değeri daha fazla anlaşıldı. O yüzden tarım alanları korunmalı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ