Demokrat Zafer

Bursa’ya yeni meydan önerisi! Bakın hangi bölgeye?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin eski bir bürokratının getirdiği öneriyi bugünkü köeşine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yenisini yapımı uzayan Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi’nin arsası şimdilerde paha biçilemez değerde.

Milli Eğitim Bakanlığı buraya kentimizdeki Suriyeli mülteciler için AB fonlarından bir meslek lisesi yapmayı planladı. Müjdeyi geçtiğimiz hafta Bursa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer vermişti.

Fakat Bursa’da buranın lise değil, meydan yapılsın önerisi de var.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURBAK’ın eski Genel Müdürü Kasım Şahin dün Olay Medya’da ziyaretçimizdi. Elinde de büyük bir dosya ile geldi.

Şahin 8 yıl BURBAK Genel Müdürü olarak çalıştı. Kentin düzenli, dijital otopark sisteminin kurulmasında onun büyük payı var.

Şimdilerde emekliliğin tadını çıkarıyor. Fakat, bir yandan da kent için kafa yormaya devam ediyor.

Daha Şahin görevdeyken Büyükşehir Belediyesi’nin Bıçakçılar Çarşısı arsası satılmıştı. Buraya otel, alışveriş hanları ile altta da 100 otobüs ve 300 küçük araçlık bir otopark projesi hazırlanmış, daha sonra arsanın satılmasına karar verilmişti. Şimdi o arsa Büyükşehir’in değil.

Şahin’in bütün bu alanı ve Demirtaş EML arsasını da içine alan bölge için kapsamlı dönüşüm önerisi var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tarihi adanın güneyinden, Hanlar Bölgesi’nden başlattığı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da kent meydanında sürdürdüğü yıkım çalışmalarının, hazır Demirtaş EML binası ve Bıçakçılar Çarşısı yıkılmışken, buradan da devam etmesini isteyen Şahin, “Demirtaş EML arsasına mülteciler için lise değil meydan yapılsın. Bursa’nın 18 sanayi bölgesi var o lise buralara yapılabilir. Bu yapılamıyorsa, valilik binası buraya taşınsın. Bu da olmuyorsa Büyükşehir bu alan için bir proje yarışmasına çıksın. Böylesi boş bir alanın meydan yapılması daha doğru tercih olacaktır” diyor.

Demirtaş EML ve eski Bıçakçılar Çarşısı’nın meydana dönüştürülmesiyle Emirsultan, Yıldırım Beyazıt ve küçük az katlı yapıların bulunduğu Kayhan gibi alanların dönüşümüne de domino etkisi yapacağını ifade eden Şahin şöyle devam ediyor:

“Avrupa’da, örneğin Romanya’nın başkenti Bükreş’te meydanlardan çıkmadan tüm şehri dolaşabilirsin. Bursa’nın da meydanlarla donatılması şart. Uyum içinde, birlikte çalışan belediye başkanlarımızın şu an sade bir vatandaş olarak önerdiklerimi hayata geçireceklerine inanıyorum.” 

Şahin, sivil bir şehir sakini olarak güzel öneriler de bulunuyor. Tarihi dokuya sahip Bursa için bunların olması şart. Fakat, hem Bıçakçılar Çarşısı Büyükşehir’in elinden çıkmış hem de Demirtaş EML arsasına yapılacak okulun ihalesi yapılmış.

Biraz geç de olsa Şahin, “Zararın neresinden dönülürse kâr mantığıyla önerilerde bulunuyorum. Halen her şey bitmiş değil” diye konuşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ