Demokrat Zafer

Bursa’nın o mahallesinde sular durulmuyor

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan heyelan sebebiyle riskli alan ilan edilen Mollaarap Mahallesi’nde sular durulmuyor.

Hatice DAL     olay.com.tr

Evlerini boşaltmak istemeyen mahalle sakinleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi. Burada gerçekleşen toprak kaymasının doğal afet olmadığını kontrolsüz yapılan inşaat çalışmalarından kaynaklandığını iddia eden vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Evlere biçilen fiyatların çok düşük meblağlarda olduğunu da dile getiren Mollaaraplılar buradan aldıkları paralarla başka bir ev alamayacaklarına dikkat çekti. Riskli alan ilan Mollaarap Mahallesi’nde plan çalışmalarının yapılmaya başlandığını belirten mahalle sakinleri evlerini boşaltmak istemediklerini söyledi.

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Bazı vatandaşların ise, evlerinin karşılığında verilen ücretleri alarak evlerini boşalttığını da kaydeden mahalleliler, “Yıkılan evlerin enkazları dahi henüz kaldırılmadı. Revizyon planları askıya alınmasıyla 1 aylık itiraz süresinin başladı. Kanuni süre geçmeden itiraz etmek için geldik. İtiraz sonucunda ise mahkeme süreci başlayacak. Haklarımızı kanuni yoldan arayacağı. AFAD başta olmak üzere bölgeyle ilgili çalışma yapan kurumların raporlarında, yaşanan toprak kaymasının doğal afetten değil, semtin doğusunda ve batısında yapılan hatalı inşaat çalışmalarından kaynaklandığı belirtiliyor” dediler.

“POLİS ZORUYLA TAHLİYE EDİLDİK”

Gecenin 12’sinde polis zoruyla evden çıkarıldığını öne süren mahalle sakini Zeynep Çinkılıç, “4 yıldır aynı sorunları yaşıyoruz. Bizim orada kayma yoktu. Yanlış çalışmalardan dolayı riskli alan ilan edildi. Şimdi kalkmış bizlere verdikleri kiraları geri çekmekle tehdit ediyorlar. Bizler ne haldeyiz kimse sormuyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hakkımızı istiyoruz” şeklinde konuştu. Evinden çıkarılırken kendisine evine geri döneceğine dair garanti verildiğini vurgulayan Sabriye Canbaz da, “Beni de evimden gece 02’de çıkardılar. Kendi evimizden kovdular. Evimde çatlak bile yoktu. Bir şeyden haberim yoktu evimden eşyalarımı bile alamadım. Bana geri döneceğime dair garanti verdiler. Hala evime kavuşamadım” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ