Demokrat Zafer

Demokrat Parti Bursa; Kocaeli’nde! “Hesap Sormazsak Nağmertiz!”

Demokrat Parti  Kocaeli 7’nci Olağan İl Kongresi, bugün  İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı kongrede mevcut başkan Mustafa Nazlıgül, yeniden başkan seçildi. Kongrede 15 yönetim kurulu, 5 disiplin kurulu ve 32 üst kurul delegesi seçildi.

SİYASİ PARTİ İL BAŞKANKLARI DA KATILDI

Kongreye; CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu katılanlar arasındaydı.

AK PARTİ’YLE VEDALAŞILACAK GÜN

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Mustafa Nazlıgül, “Demokrat Parti yollar, barajlar sanayi hamleleri yaptı. 20 yıldır iktidar olan AK Parti ise bunları tek tek sattı. Hastane havalimanı, köprü yaptık dediler, geleceğimizi hipotez altına aldılar. Biz demokrat halk için yaptık onlar birilerini zengin etmek için. Milletin gerçek temsilcileri demokratlar bu ülkeyi yönetecek. Halk AK Parti ile vedalaşacağı günü bekliyor. Sayın genel başkanım gençliğinizle, vizyonunuzla, duruşunuzla bu ülkenin umudusunuz. Yalandan, kandırılmaktan bıkan halkın umudusunuz. Sizin yol arkadaşınız olmak bizim için onurdur” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu ülkede adaleti tesis ederek herkesin hukukundan emin olduğu, eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye idealini hep beraber ortaya çıkarmak durumundayız. O nedenle diyoruz; başka bir Türkiye mümkün.” dedi.

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu ülkede adaleti tesis ederek herkesin hukukundan emin olduğu, eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye idealini hep beraber ortaya çıkarmak durumundayız. O nedenle diyoruz; başka bir Türkiye mümkün.” dedi.
Partisinin Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) düzenlenen Kocaeli İl Başkanlığı 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Uysal, iktidara tarım, ekonomi ve dış politika alanlarında eleştirilerde bulundu.

Ülkenin tarıma dayalı sanayisinin, en temel girdilerini ithal etmek mecburiyetinde bırakıldığını savunan Uysal, Türkiye’nin bereketli topraklarında her ürünün yetiştirilebileceğini kaydetti.

DP’nin hedeflerinden bahseden Uysal, “Bu birikimi inşallah milletin hizmetine sunacağız. Yürüdüğümüz yolda kılavuzumuz; millet, inandığımız değerler… Bugün de bu ülkenin bu tarihi eşliğinde sadece vazifemiz iktidar değişikliği değildir. Bu ülkede adaleti tesis ederek herkesin hukukundan emin olduğu, eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye idealini hep beraber ortaya çıkarmak durumundayız. O nedenle diyoruz; başka bir Türkiye mümkün.” ifadesini kullandı.

Ülkede üretim zincirlerini yeniden tarif edecek ve tarımı yeniden stratejik alan olarak benimseyecek bir parti olduklarına işaret eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendine yeter değil, aynı zamanda dünyaya ihraç eden bir ülke olarak, gençlerinin, doğduğu topraklarda gelecek hayali kurduğu, anaların evlatlarının tabutlarına değil, evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi, dedelerin ve ninelerin, torunlarının geleceğinden emin olduğu bir Türkiye’yi inanın bizden başka, sizden gayri yapabilecek bir siyasi heyetin, tecrübenin, zihniyetin olmadığını biliyoruz. Çünkü biz sadece oyunu aldığımız insanların değil, oyunu alamadığımız insanların da her daim rızasını gözeterek bu noktalara geldik.”

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı’da Kocaeli’ne teşkilatları ile birlikte katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur, MKK Üyeleri Ali Kamil Goral, Nazif Kara ve Ahmet Şen, İlçe Başkanları ve partililer Bursa il Başkanı Çağrı Kaplan’ı yalnız bırakmadı. Kaplan; “Demokrat ailesi birbiri ile dayanışma içerisinde faaliyetlerini devam ettiriyor. 17 ilçemizde faal olarak sahadayız. Ağır pandemi şartları ne yazık ki; ekonomide de etkisini hissettiriyor açıkçası. O nedenle de vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı geçim. Geçen günlerde bir tanıdığımız bu hususla ilgili yaşadığı bir olayı anlattı. Bize anlatılan konu; “4 yaşındaki torunumu parka götürdüm, çocuk biraz eğlendi susadığını söyledi parkın yanında çeşme vardı. Çocuğa su içirmek için çeşmenin yanına vardığımda yaşlı bir teyze gördüm beli iki büklümdü, oturmuş hem ağlıyor, hem dua ediyordu, birde cenaze vardı galiba sela veriliyordu. Teyzenin yanına yaklaşıp sordum neden ağlıyorsun teyze yapabileceğim bir şey var mı diye sordum. Evet var kızım dedi. Söyle de yapayım dedim. Bana dua ette şu selanın arkasına dan benimki verilsin dedi. Dondum kaldım sonra şunu söyledi sobam islenmişti yanmıyordu kimseyi bulamadım çıkartmak için kızlarımı gelemiyor, komşuya yalvardım sobayı temizlemesi için 100 tele verirsen yaparım dedi. Bende gittim 100 lira borç buldum ona verdim dedi. İçim o kadar acıdı ki ben insanlığımdan utandım.” Bir vatandaşımız geldi partimize bunları anlattı. Çok üzüldüm. Vatandaşımızın ekonomik durumunu her halde en güzel bu tanımlama anlatabilirdi. Demokratların iktidarında hiç bir vatandaşımız böylesine acı olayları yaşamayacak!” dedi.

MUSTAFA NAZLIGÜL’ÜN YÖNETİMİ

Yönetim kurulu:

Mustafa Nazlıgül(başkan), Osman Akkenar Mehmet Kılıç, Aynur Kurt, Berrin Çakal, Nisa Özer, Birol Korkmaz, Şamil Devrim, Müzeyyen Ertuğ Koşar, Murat Sevinç, Erdoğan İncekara, Kerim Şen, Metin Sur, Muhiddin Zafer Çağlayan, Ahmet Erman,

Disiplin kurulu:

Cevat Koç, Musa Övünç, İrfan Bozbağ, İbrahim Kaba, Özer Karslı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ