Demokrat Zafer

KAIDEF, iller arasında köprü görevi görüyor

KAIDEF Genel Başkanı İrfan Koç: Kars–Ardahan–Iğdır ile Bursa arasında köprü görevi görüyoruz.

Kısa adı KAIDEF olan Bursa – Kars – Ardahan – Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İrfan Koç, federasyonlarının hedeflerini, vizyonlarını, çalışmalarını belirtmek amacıyla Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KAİDEF Başkanı Koç, sanayiden turizme, istihdamdan kent bütünlüğüne kadar birçok alanda Bursa ile Kars Ardahan Iğdır illeri arasında önemli görevler yaptıklarına işaret etti.

Kars, Ardahan ve Iğdır’daki sanayi yatırımlarının son zamanlarda ivme kazandığını belirten Başkan Koç, tarihi ipek yolunun özellikle Türki Cumhuriyetlerine önemli yeni pazarlar oluşturacağını söylerken, federasyonun çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

‘’Bursa Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu 2005 yılında faaliyetlerine başlamış, bölgemizin 15 STK; il, ilçe ve köy derneklerini kapsayan çatı kuruluştur.

Bursa ilimizde bulunan yaklaşık 300.000 hemşehrimiz arasında dayanışmayı sağlamak, illerimizi sahip oldukları ortak kültür temellerde bir araya getirmek başlıca hedefimizdir.

KAIDEF Genel Başkanı irfan Koç

Federasyonumuz; bünyesindeki bölge dernekleri ve kuruluşlar ile Bursa’da her platformda, ayrıştırmadan kaçan, birleştiricilik yönü ile yenilikçi projeler üreten, üst düzey temsiliyetleri ile saygın ve etkin bir sivil toplum kuruluşudur.

Federasyonumuz; toplumsal değerlere, bireysel hak ve özgürlüklere saygılı olmayı,eşitlikçi, dürüst ve erdemli yönetim anlayışını misyon olarak benimser. Yardımlaşma ve dayanışmanın bilinci içerisinde bölgemizin sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarıyla ilgilenmeyi

kendine amaç edinir. Bölgemiz ve bölgemiz halkına hizmet etme noktasında her türlü fikre, yenilik ve gelişmelere önyargısız yaklaşır. Amaçlarıyla örtüşen içeriklerde bireysel ve kurumsal desteklere açıktır. Herhangi bir sosyal ve siyasal ayrıştırıcılık içinde bulunmamayı önemser.

Türk toplumunun devletiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden yana taraftır.

Hedeflerimize inanan ve insanına duyarlı bölge halkımızın, katılım ve paylaşımlarını pekiştirmek, örgütlemek temel ilkesidir.

Yener Bulut
Bursa Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı

Hedeflerimiz; üç ilimizin, emek ve dayanışmaları ile derneklerimize destek ve gönül vermiş olanlar arasında iletişim ve dayanışmayı geliştirmek, öğrencilerimize eğitim ve okul bursları sağlamak,

Tüm alanlarda bölgemiz insanının temsiliyetini arttırmak, Lobi faaliyetlerini arttırmak ve ülke – bölge yönetiminde söz sahibi olmak,

Bursa-Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu olarak prestij ve kurumsal imajı üst düzeye çıkartmak,

Üç ilimizin milli ve manevi değerleriyle, tarihsel mirasına sahip çıkmak ve bu mirası Türk Toplumu ve bölgemiz yararına açığa çıkarmak, Bölgemizin kültürel sanatsal ve düşünsel birikimlerini geliştirmeleri ve birbirleriyle ve toplumla paylaşabilmelerini sağlamak için uygun bir zemin oluşturmak,

Murat Kalaycı
Bursa KAIDEF Halkla İlişkiler Kom. Başkanı

Ortak kültür temelinde bir araya gelen Bölge insanlarımızın, sosyal ve kültürel hayata duyarlılıklarını ve etkin katılımlarını sağlamak, Bursa –  Kars  – Ardahan – Iğdır Dernekleri Federasyonu’na bağlı dernekler ile birlik beraberlik içerisinde, her derneğe eşit, farklılık göstermeksizin yaklaşımda bulunmak; bölgemiz için gerekli tüm proje ve aktivitelerde birlikte hareket edecek sistemsel yapıyı oluşturmaktır.

Bölge topraklarımıza yatırım yönlendirmeleri ve Ar-Ge çalışmalarını da hedefleyen federasyonumuz, Bölgemizdeki yatırım teşvik organizasyonları na destek verip yatırımcı, sanayici hemşerilerimizin de bölgelerimizden kopmamalarını İstihdam ve katma değer sağlamalarını desteklemektedir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ