Demokrat Zafer

Bursalı usta siyasetçi açıkladı… CHP’yi 131 yerde şikayet edecekler!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la yaptığı görüşmenin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Aradığımızda… Tam iyileşememesine karşın hafta sonu programlarına katılmak üzere Bursa’ya geliyordu.

Sohbete…

Geçen hafta MHP İl Yönetim Kurulu toplantısındaki “Zaman hızlı akıyor, 2023 uzun bir süre değil, seçime hazır olmak gerek” mesajıyla başladık.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da daha büyük bir programı açıkladı:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla ‘Hedef 2023, İl İl Anadolu’ temalı ziyaret programlarına başladık.”

Kapsam şu:

“Merkez Yönetim Kurulu ve Başkanlık Divanı üyesi arkadaşlarımız, Merkez Disiplin Kurulu üyelerimiz, milletvekillerimizden heyetler oluşturup Anadolu’yu 1 veya 2 günlük programlarla il il geziyoruz.”

Devam etti:

“Bu çalışmayla, ‘MHP nerede?’ diyenlere, ‘İşte MHP burada. Her zaman vatandaşın yanında, vatandaşla el ele kol kola’ cevabı vereceğiz.”

Programla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Gittiğimiz il genelinde görüşülmesi ne varsa; konuşulması ve dokunulması gereken kim varsa istişare edip ülkemizin bekasını ve sorunlarını anlatacağız.”

Dikkat çektiği şu:

“Vatandaşımıza; ülkenin gidişatıyla ilgili temel sorunları anlatacağız. Özellikle son dönem terörle mücadeleyi aksatacak gelişmeleri anlatacağız. CHP’nin HDP’yle artık gizlenmeye ihtiyaç duyulmayan aleni ilişkilerinin Türkiye için en büyük beka tehdidi olduğunu anlatacağız.”

Şunu vurguladı:

“CHP’nin son seçimde birinci parti çıktığı 131 yerleşim bölgesi var. İl, ilçe, belde… Buralarda birinci parti CHP’nin nereye evrildiğini izleyeceğiz.”

Amaç da şu:

“CHP’nin Atatürkçü kimliğinden eser kalmadığını, Atatürk’ün partinin kuruluşundaki milliyetçi ilkelerinden uzaklaştığını anlatacağız. Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez ilk 4 maddesine en az bizim kadar sadık ve hassas CHP’li seçmene CHP yönetimini şikayet edeceğiz.”

Anladık ki…

Siyasette saha sertleşiyor.

Hedef 1.5 ayda 81 il, Bahçeli de hazır

Yol sohbetimizde… MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman başlayan programla ilgili şunu söyledi:

“Geçen hafta Edirne, Tekirdağ, Bingöl, Erzurum, Diyarbakır, Tunceli, Çanakkale, Kırklareli programlarıyla başladık. Bu hafta 17 ildeyiz ve 1.5 ayda 81 ili tamamlamak istiyoruz.”

İşaret de verdi:

“Genel Başkanımız pandemide ara verdiğimiz belediye başkanlarımızı takdir, teşekkür, tebrik ziyaretlerine kaldığı yerden devam edebilir.”

Büyükataman: Erken seçim hayali kuranlar sükutuhayale uğrayacak

Dikkat çekici bir durum var… Tüm partiler, herkes sahada, Siyasetin temposu da, tansiyonu da yükseldi. Yoksa erken bir seçim mi geliyor?

Soruya…

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın cevabı net:

“Seçim 2023 yılı haziran ayında, zamanında yapılacak.”

Şunu anımsattı:

“Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’yla ilgili düzenleme 2022’ye kaldı. Bilindiği gibi, düzenlemenin seçimden en az 1 yıl önce yapılması gerekiyor. Bunu göz önüne alıp şunu söyleyebilirim: Erken seçim hayali kuranlar sükutuhayale uğrayacaklar.”

Ardından…

“MHP olarak bütün birimlerimizle sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz” deyip şunu söyledi:

“Birilerinin ısrarla sürdürmeye çalıştığı felaket tellallığının aslı yok, ama vatandaşın ciddi sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Çözümsüz problem olmadığına inanıyoruz”

“2022 ekonomide yara sarma dönemi”

Durum şu… Vatandaşın ekonomik sıkıntısı büyüyünce siyaset kendine zemin buldu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman şu mesajı verdi:

“2022’de temel sıkıntılar için, asgari ücret başta önemli düzenlemeler yapılacak. 2022 daha iyi geçecek ve yarınlara daha umutla bakılacağı dönem olacak.”

Değerlendirmesi şu:

“MHP söyledikleri yakından takip edilen parti. Sahaya çıkmamıza bu nedenle farklı anlam yüklemeye çalışanlar olabilir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ