Demokrat Zafer

Ekmeği yakında 4 liradan satın almaya başlayabiliriz!

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında çiftçilerin sorunlarını da gündeme getirdi. Çiftçilerin yüksek maliyetlerinden, borçlarından ve kuraklıktan dolayı iktidardan yeterli destek göremediğini belirterek ekmek fiyatların daha da artacağını söyledi.

Akşener, “Kışlık ekim dönemindeyiz. Çiftçimizin, üreticimizin desteğe ihtiyacı var. Rekoltelerin doğru açıklanması, kuraklık etkisinin doğru ölçülmesi gerekiyor diye, bu kürsüden taa yazın başında, Haziran ayında söyledik. Tarım Bakanı, Temmuz-Ağustos ayında, kuraklığa dayalı mecburi açıkları, hesaplamayı beceremedi. Bu yüzden de, Temmuz ayında, 260 dolara düşen buğdayı, 353 dolardan, 240 dolara düşen arpayı da, 330 dolardan ithal etmek zorunda kaldık.

Hep söyledim, tekrar söylüyorum; Eğer bu kafayla giderseniz, bu başarısız politikayla devam ederseniz; Yakın zamanda ekmeği de, 4 liradan satın almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER UYARIYOR: EKMEK 6-7 LİRA OLABİLİR

Akşener sözlerine “Siirt’te, Tarım Ürünleri Ofisi işleten bir kardeşim de, aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; “Bu sene kimse buğday ekemiyor. Çiftçiler kuraklık ve yüksek maliyetlerden dolayı, hep mercimek ekti. Allah korusun, gelecek sene biz ekmeği, belki tanesi 6-7 liradan yiyeceğiz.” diyerek devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ