Demokrat Zafer

Bursa’ya Yeni Hastaneler Geliyor!

Bursa’da devam eden sağlık yatırımlarına iki yeni ekleme geliyor. Yıldırım’da eski Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bulunduğu alan, tam teşekküllü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak planlandı.

Bursa’da devam eden sağlık yatırımlarına iki yeni ekleme geliyor. Yıldırım’da eski Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bulunduğu alan, tam teşekküllü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak planlandı.

Konuyu, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz’ın yazısı şu şekilde:

“Görüşme TBMM’de gerçekleşti… Bursa’nın sağlık yatırımları ve beklentileri Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya iletmek isteyen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin bir de talep listesi hazırladı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in de bulunduğu görüşmede Bakan Koca şunu açıkladı:

“Bursa’ya biri Osmangazi, diğeri Yıldırım’da 2 yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kazandırıyoruz. Yıldırım’daki tam teşekküllü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yani ADSH olarak planlandı.”

Şu bilgiyi verdi:

“Önceleri Tıp Fakültesi Hastanesi, sonra Yüksek İhtisas Hastanesi olarak kullanılan bina yıkıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni bize ait bu yerde Bursa’ya kazandıracağız.”

Ardından…

Bursa ve bölge ihtiyacını karşılayacak projenin bir başka aşamasını açıkladı:

“Aslında, burası Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi. Çünkü, Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni de buraya alıp eğitim ve uygulama kampusuna dönüştüreceğiz.”

Bir düşüncesi daha var:

“Yüksek İhtisas yanında, halen Diş Hastanesi olarak kullanılan binamız da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi Kampusu olacak.”

Anladığımız kadarıyla…

Şehir Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nde olan Bursa Tıp Fakültesi, yeni kampus sayesinde Yüksek İhtisas’la bütünleşecek.

Burada…

Yıldırım Belediyesi’nin yaşam merkezi yapmak istediği yere Bakan Koca’nın en büyük diş hastanesi planlandığını açıklaması önemli.

Diş Hekimliği Fakültesi’yle de Yüksek İhtisas Hastaneleri gibi eğitim-uygulama kampusu ortaya çıkacak.

Dr. Esgin iki noktaya dikkat çekti:

Bir…

“Yıllarca Tıp Fakültesi Hastanesi nedeniyle halk arasında Fakülte diye biliniyor. Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yapılmasıyla yerle ilgili söylem geleneği sürecek.”

İki…

Osmangazi’deki Ağız ve Diş Sağlığı merkezi Emek’te olacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ