Demokrat Zafer

EVRİMİ SAVUNAN DİNSİZDİR. BİLEREK KABUL ETMEK ŞİRKTİR

Format sahipliğini Özlem Çelik ve Özcan Maviş’in yaptığı, Projepark tarafından hayata geçirilen, Haber Global ekranlarında Buket Aydın’ın sunumuyla yayınlanan Tarafını Seç programının bu haftaki konukları Prof Dr Caner Taslaman ile Prof Dr Ebubekir Sofuoğlu idi. İki akademisyenin “Evrim teorisi din ile çelişir mi? konusunun tartışıldığı programda yüksek tansiyon bir an olsun düşmedi.

PROF DR CANER TASLAMAN: “EVRİM TEORİSİNE KARŞI ÇIKMAK, İSLAM’A ZULÜMDÜR”

Programın ilk bölümünde konuşan Prof Dr Caner Taslaman “İnsanın arasının maymun olması Kur’an ile çelişmez. Ayrıca İslamiyette evrimin olmadığına dair bir tane bile ayet yoktur” iddiasını savundu. “Evrim teorisine İslam adına karşı çıkmak İslam’a zulümdür” diyen Taslaman’ın görüşüne Prof Dr Ebubekir Sofuoğlu karşı çıktı.

PROF DR  EBUBEKİR SOFUOĞLU “CANER TASLAMAN CENAB-I HAKK’A YALANCILIK İTHAF EDİYOR”

ise “Caner Hocama göre Allah maymunu yaratmış. Oysa ki Sad Suresi 75. ayette Cenabı Hak ‘Kendi ellerimle yarattım’ diyor. Caner Hocamın niyeti bu değil ama haşa Cebab-ı Hakk’a yalancılık ithaf ediyor. Çünkü ona göre maymunu yaratmış. Ama Allah ayette ‘Yarattım’ diyor. Cenab-ı Hakk ne yarattığını mı bilmiyor?” diyerek tartışma başlattı.

CANLI YAYINDAKİ TARTIŞMAYA PROF DR SİNAN CANAN DA DAHİL OLDU!

“Bir tanesi öyle diyor. Sinan Canan mıdır nedir? 3,5 milyar yıl önce yaratmış… Biri 224 milyon yıl diyor. Biri 112 milyon yıl diyor. Ben şimdi hangisine inanacağım?” diyerek Sinir Bilim Uzmanıı Prof Dr Sinan Canan’a da gönderme yapan Sofuoğlu “Tüm bu söylemler Allah’ın yaratma sıfatına karşıdır” görüşünde ısrarını sürdürdü. Programdan sosyal medyadan attığı yorumla katılan Prof Dr Sinan Canan ise “Evet evrim din ile çelişmez. Sizin dinimizle çelişebilir. Benim ve birçok insanın diniyle çelişmez. İslam sadece benim diyorsanız, o da benim uzmanlık alanımın dışındadır. Ama arkadan konuşmak olmaz” yazılı mesajıyla tartışmayı daha da alevlendirdi.

PROF DR EBUBEKİR SOFUOĞLU: “SİNAN CANAN DEMOGOJİ YAPMIŞ”

Prof Dr Sinan Canan’ın attığı tweet üzerine “Sinan Canan demogoji yapmış. Yuvarlak konuşmuş. Buradaki ayet onun dininin de ayeti değil mi? Allah çamurdan yarattım, secde edin diyor. Etimoloji ile mi uğraşacağızz? Sinan Bey de, Caner Hocam da demogoji yapmasınlar” diyerek gerilen Sofuoğlu ile Caner Taslaman’ın tartışması programın sonuna kadar hararetli bir şekilde devam etti.

PROF DR EBUBEKİR SOFUOĞLU: “EVRİMİ SAVUNAN DİNSİZDİR. BİLEREK KABUL ETMEK ŞİRKTİR”

Buket Aydın’ın “Evrimi savunan dinsiz MIDIR? Evrim teorisini kabul etmek şirk midir? ” sorusuna “Bilerek savunuyorsa dinsizdir ve bunu kabul etmek şirktir” diye yanıt veren tarihçi, başarılı sunucunun “Caner Hoca evrimi savunuyor. Size göre dinsiz midir? şeklindeki sorusuna ise” Kalkıp böyle diyemem. Dinimizde de kafirsin demek tavsiye edilmez” diye yanıt verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ