Demokrat Zafer

Yıldırım MTAL Halkla İlişkiler Alanı Öğrencileri “Hayvanlar Dostlarımız, Doğamız Hayatımızdır” Dedi

Bursa’da Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler alanı öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Her yıl farklı konularda farkındalık projeleri üreten genç iletişimciler, “Hayvanlar dostlarımız, doğamız hayatımızdır” etkinliği ile doğa anaya elini uzattı.

Bursa’da sosyal medyada yayılan ormanlık alanların tahribi ve doğanın kirletilmesinden esinlenen Halkla İlişkiler alanı öğrencileri, doğa ile ilgili bir proje geliştirdi. Öğrenciler, Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün katkılarıyla doğa yürüyüşü eşliğinde ormanlık alanda çevre temizliği yaptı.

YTMAL Halkla İlişkiler alanı öğrencileri, kış aylarının yaklaşması ile doğada yiyecek bulamayan hayvanları da unutmadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü projede kullanılmak üzere köpek maması, kedi maması desteğinde bulundu. Halkla İlişkiler Alan Öğretmenleri Alim Ataş ve Ayşenur Aksu Gürsoy koordinatörlüğünde gerçekleşen bu projede çeşitli noktalara bırakılan bu besinler ile doğa-hayvan-yaşam dengesinin korunmasına katkı sağladı.

Balaban Köyü Koca Balıklı Deresinde başlayıp Balaban mesire alanında son bulan doğa yürüyüşüne Balaban Köyü Muhtarı Şerif Sevan rehberlik etti. Organizasyonda Okul Müdürü Ömer Yılmaz, gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilere bir yandan doğa sevgisi ve bilinci aşılarken, diğer yandan da doğada yaşamakta olan hayvanlara karşı duyarlılık gösterdiklerini belirterek, toplumsal sorunlara duyarsız kalmayan öğrencilerimize teşekkür etti.

Halkla İlişkiler Alan Öğretmeni Alim Ataş, “İnsanoğlu doğada yaşan değil doğayla yaşayan varlık olması, insanın tabiat anaya karşı göstermesi gereken saygıyı hatırlatmaktadır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ