Demokrat Zafer

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ; YENİ AKM’DE SANATSEVERLERLE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI’NDA BULUŞUYOR

Yeni AKM Kapılarını Açıyor… Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 13 yıl aradan sonra, Cumhuriyetin 98’inci yıl dönümünü kutladığımız 29 Ekim’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görkemli bir törenle açılacak. Beş gün sürecek dev açılış organizasyonu ile AKM ilk haftasında opera oyunları, tiyatro ve konserlere ev sahipliği yapacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri, açılış etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına paralel olarak, “Yeni AKM Açılış Haftası Özel Konseri” ile sanatseverlerle buluşacak.

01 Kasım 2021 Pazartesi akşamı, saat 20.00’de Yeni AKM – Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek İDSO DenizBank Konserleri “Yeni AKM Açılış Haftası Özel Konseri”ni, ülkemizin başarılı besteci, keman virtüözü ve orkestra şeflerinden Hasan Niyazi Tura yönetecek. Konserde; solist Cihat Aşkın (Keman), solist Simge Büyükedes (Soprano), solist Serkan Bodur (Tenor ) ve solist Caner Akgün (Bariton) dinleyicilerle buluşacak.

Program:

  • Ertuğrul Sevsay, “Yunus Emre Şarkıları“ ( Dünya Prömiyeri )
  • Yalçın Tura, “Hasretinle Yandı Gönlüm, Umutsuz”
  • Yalçın Tura, “ 3 Vals” ( Dünya Prömiyeri )
  • Cemal Reşit Rey, “Türkiye’den Seçkiler”

İDSO Müdürü Timuçin Abacı; İDSO DenizBank Konser programımızda 01 Kasım’da Yeni AKM’nin açılışı haftası kapsamında gerçekleştireceğimiz konserimiz için heyecanlı ve gururluyuz. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlayacağımız bu haftada hem Cumhuriyet sevincini, coşkusunu tüm halkımızla birlikte yaşayacağız hem de müzikseverlere yeni bir atmosferde ulaşmanın mutluluğunu duyacağız.” diyor.

İDSO Denizbank konser biletleri www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

İDSO Denizbank Konserleri’nde sanatçıların, görevlilerin ve müzikseverlerin önleyici sağlık hizmetleri ve malzemeleri; BİR ADIM SAĞLIK şirketi ekiplerince sponsor olarak sağlanmaktadır. Yeni AKM; %50 kapasiteyle kullanılmakta ve Maske-Mesafe-Hijyen kuralları eksiksiz uygulanmaktadır.

Yeni AKM Hakkında:

Atatürk Kültür Merkezi girişinde yer alan dev küre 15 bin özel seramik parçasından oluşuyor. Aynı zamanda çelik konstrüksiyona sahip. İçindeyse dev bir opera salonu var. Büyük salon olarak da adlandırılan opera salonu 2040 kişi kapasitesine sahip. Salona ait sahne çukuru da 118 kişilik bir orkestrayı da alabilecek büyüklükte. Opera salonu ses, akustik, ışık ve görüntü sistemi olarak en üst seviyede malzemelerle donatıldı. Yine sahne mekaniği ve sistemleri dünyanın en önde gelen teknolojisine sahip. Salonlar aynı zamanda akustik konser salonu olarak da tasarlandı. 4 bin 500 metrekare fuaye alanı, modern dizayn edilmiş prova salonları, çalışma atölyeleri ve ofisler yer alıyor. AKM’nin ikinci bölümünde ise dev bir tiyatro salonu var. 805 kişi kapasiteli tiyatro salonunda ise sadece tiyatro oyunları sergilenmeyecek. Burası aynı zamanda çok amaçlı salon olarak da planlandı. 5 bloktan oluşan yeni AKM binası, 95 bin metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde kültür sokağı olarak da adlandırılan bir yaşam alanı tasarlandı. 2 katlı dev bir kütüphanesi, çocuk sanat merkezi, sinema ve sergi salonu, müzik platformu, kafeler, tasarım dükkanı ve restoranları da mevcut.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Kurumsal Bilgi:

Temeli 189 yıl önce 1827’de Donizetti Paşa’nın kurduğu Mızika-i Humayun Orkestrası’na dayanan İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, besteci Cemal Reşit Rey yönetiminde 1945 yılında kuruldu. 1972 yılında ise Kültür Bakanlığı’na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. İstanbul’un müzik yaşamında önemli bir yeri olan İDSO, Orkestra Şefi Prof. G.E. Lessing ve Müdür Mükerrem Berk döneminde düzenli konserler vermeye başladı. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı solistlere eşlik eden İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yurt içi turnelerin yanı sıra Türk sanat ve kültürünü yurt dışında da başarıyla temsil etti. İstanbul, Ankara, Bratislava ve Patras uluslararası festivallerinde konserler gerçekleştirdi. İspanya, İtalya, Yugoslavya, Çekoslovakya, Avusturya, Yunanistan ve ABD’nin Memphis kentinde açılan “Muhteşem Süleyman” sergisinde konserler verdi. Münih’te “Europa Musicale” Festivali’nde ve Yunanistan’da Atina Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Bulgaristan’a yapılan 15 günlük turnenin yanı sıra, Japonya’ya Asya Orkestralar Haftası’nın açılış konserini vermek üzere davet edildi ve büyük başarı kazandı. Mısır’ın Kahire ve İskenderiye kentlerindeki konserleriyle de büyük takdir alan İDSO, ayrıca Almanya İspanya ve İtalya turnelerini, 2017 yılının Haziran ayı içerisinde Arjantin, Brezilya, Peru ve Şili ülkelerini kapsayan Güney Amerika Turnesini, 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ise Çin’in 10 ayrı şehrini kapsayan “Çin Turnesini” gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ