Demokrat Zafer

Mehmet H. Doğan Ödülü’nün sahibi Gökhan Tunç

Nilüfer Belediyesi’nin, her yıl verdiği Mehmet H. Doğan Ödülü bu yıl Gökhan Tunç ‘a verildi. Ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den alan Gökhan Tunç, “Bu ödül benim için çok değerli, çünkü eleştiriyi Mehmet H. Doğan’dan öğrendim” dedi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün  bu yıl 5. kez  düzenlediği Mehmet H. Doğan Ödülü sahibini buldu.  Türkçe’de yayımlanmış şiir eleştirilerinin önemine dikkat çekmek ve Türk şiirine katkı sunmak amacıyla düzenlenen yarışmada ödüle,  Gökhan Tunç’un  “Şiir ve Bellek” adlı çalışması değer görüldü. Tunç’a ödülü düzenlenen törende verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de katıldığı ödül töreni Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşti. Gökhan Tunç’a ödülünü veren Başkan Turgay Erdem, başarısından dolayı kutladı.

Ödül töreninin ardından da söyleşi düzenlendi.  Gökhan Tunç’un katıldığı söyleşiyi Yazar Metin Celal yönetti.

Ödüle değer görülmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Tunç, “Bu ödül çok değerli benim için. Çünkü ben eleştiriyi ondan öğrendim. Onu çok gözlemledim ve yıllar sonra adına yönelik bir ödül almak çok mutluluk veriyor. Şiir üzerine çalışmalarımı yoğunlaştırdım. Şiiri ve edebiyatı disiplinler arası bir bakışa tabi tutmaya çalışıyorum. Bellek üzerine derinleşen araştırmalarım oldu. Bellek konusunun bilimde, felsefede çok önemli sorun olduğunu gördüm. Şairlerin temel malzemesi geçmişi, anılarıdır.  Bu belleği nasıl muhafaza ettikleri benim temel alanımı oluşturuyor. Modern araştırmalar ortaya koyar ki, güçlü belleğe sahip olmak değil, hayal gücüne sahip olmak daha önemli” dedi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün verdiği Mehmet H. Doğan Ödülü’nün 2022 yılından itibaren,  yalnızca kitaplara değil, şiir eleştirisine katkı sunan makalelere de verilmesi kararlaştırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ