Demokrat Zafer

Kestel CHP gençlik kollarından ‘Uyuşturucuya hayır’

Bursa Kestel CHP gençlik kolları tarafından, uyuşturucu maddenin zararlarına dikkat çekmek amacı ile, ‘Uyuşturucuya hayır’ sloganı ile basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Kestel ilçe başkanı Hatice doğan ve CHP Kestel ilçe kadın kolları başkanı Özge Tanrıkulu katıldı.
Basın açıklamasında konuşan Kestel CHP gençlik kolları başkanı Batıkan Altınyıldız, “Türkiye genelinde uyuşturucu madde kullanımı her geçen gün artmaktadır. Uyuşturucunun %80’i sokak satıcılarından ve internetten temin edilmektedir. Başta İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Antalya olmak üzere 81 ilin tamamında uyuşturucu madde kullanımı tespit edilmiş durumdadır. Güzel ilçemizde de genç yaşta uyuşturucu kullanımı çok artmıştır. Okul önlerinde, parklarda, sokaklarda kısaca ilçemizin her köşesinde uyuşturucu satılmaya devam edilmektedir.

Uyuşturucu madde ile tanışma ve madde kullanım yaşının giderek düştüğü ve 12-17 yaş arası gençlerin risk altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bu bakımdan gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen ve aile iş birliği daha da önem taşımaktadır. Gençlerimizi uyuşturucuya iten birçok sebep bulunmaktadır.

Bu sebeplerden biri de muhakkak ki ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ekonomik kriz, işsizlik ve gelecek kaygısıdır. Tüm bunların yanında cezalar da caydırıcı değildir. Yakın çevremizden örnek vermek gerekirse, 12 Ekim Salı günü Ahmet Vefik Paşa Mahallesinde saat 16:30 sıralarında Arı Sokak’ta 3 kişinin üzerinde yaklaşık 11 adet esrar ve 8.42 gram Kimyasal sentetik olan metanfetamin uyuşturucu çıkmıştır. Yakalanan 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Uyuşturucu kullanımının insan sağlığına büyük zararları olmakla birlikte toplumsal sorunlar da ortaya çıkarmaktadır. Düşünme ve davranışları büyük oranda etkilediğinden, suça olan teşviği de arttırmaktadır. Bu sebeplerden uyuşturucu kullanımı toplumun güven ve huzur ortamını bozmakta ve tehlike arz etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yerelde iktidara geldiğimiz zaman en kısa sürede uyuşturucu ile mücadelemizde yapacaklarımız:

1) Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kuracağız. Kuracağımız komisyonda uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.

2) İlçemizde Rehabilitasyon Merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde bağımlılıkla savaş adına gerekli ortamı sağlayacağız.

3) Belediye kapsamında Gençlik Merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde sosyal aktiviteler düzenleyerek gençlerin sosyalleşmesini sağlayacağız.

4) Uyuşturucu ile mücadele kapsamında küçük yaşta bilincin sağlanması adına uzmanlar tarafından aileleri bilinçlendireceğiz.

CHP Kestel Gençlik Kolları olarak uyuşturucu ile mücadelede sonuna kadar savaşacağız. Gencecik hatta küçük yaştaki çocuklarımızın gözümüzün önünde hayattan kopmasına seyirci kalmayacağız. Gençler bizim geleceğimizdir, geleceğimizi yok etmelerine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir ülkenin geleceği olan gençlerin yok olmasına müsaade etmesinler. Gençlerimize ve ailelerine gerekli desteği vererek bu illetle savaşmalarına yardımcı olsunlar.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ